MediaWatch

Konkurrencestyrelsen tjekker avishandler mellem Jysk Fynske og JP/Politiken

Sommerens handel med ugeaviser har fået Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at aflægge Jysk Fynske Medier uanmeldte besøg, hvor bl.a. computere er blevet udleveret, bekræfter Jysk Fynske-topchef.

Foto: PR/Jysk Fynske Medier/Mads Hansen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har onsdag aflagt uanmeldte kontrolbesøg på Jysk Fynske Mediers adresser i Odense og Vejle efter koncernens ugeavishandler med Politikens Lokalaviser sidste år. Det skriver Jydskevestkysten.

Styrelsen har ifølge Jydskevestkysten forlangt at få stillet lokaler til rådighed og at få udleveret forskellige computere, mens nogle ansatte er blevet bedt om at afgive oplysninger.

Adm. direktør i Jyske Fynske Medier, Jesper Rosener, bekræfter over for Jydskevestkysten, at koncernen har haft besøg af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Ifølge direktøren sker det efter koncernens handler med ugeaviser med Politikens Lokalaviser i sommer, men vil ikke uddybe, hvad kontrolbesøget nærmere har drejet sig om.

"Jeg kan ikke sige andet, end at vi gør vores yderste for at give myndighederne de bedste betingelser for at indsamle alle de oplysninger, de ønsker sig," siger Jesper Rosener til Jydskevestkysten.

I juni sidste år købte Jysk Fynske Medier syv lokale ugeaviser af Politikens Lokalaviser på Fyn og i Sydøstjylland, som er ejet af JP/Politikens Hus. I samme handel købte Politikens Lokalaviser syv ugeaviser i Aarhus-området af Jysk Fynske Medier, og desuden blev begge medejere af syv østjyske ugeaviser. Efter handlen lukkede Jysk Fynske Medier en række af ugeaviserne.

MediaWatch forsøger at få en kommentar fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og JP/Politikens Hus.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs