MediaWatch

Konkurrencestyrelsen tjekker avishandler mellem Jysk Fynske og JP/Politiken

Sommerens handel med ugeaviser har fået Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at aflægge Jysk Fynske Medier uanmeldte besøg, hvor bl.a. computere er blevet udleveret, bekræfter Jysk Fynske-topchef.

PR/Jysk Fynske Medier/Mads Hansen
Foto: PR/Jysk Fynske Medier/Mads Hansen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har onsdag aflagt uanmeldte kontrolbesøg på Jysk Fynske Mediers adresser i Odense og Vejle efter koncernens ugeavishandler med Politikens Lokalaviser sidste år. Det skriver Jydskevestkysten.

Styrelsen har ifølge Jydskevestkysten forlangt at få stillet lokaler til rådighed og at få udleveret forskellige computere, mens nogle ansatte er blevet bedt om at afgive oplysninger.

Adm. direktør i Jyske Fynske Medier, Jesper Rosener, bekræfter over for Jydskevestkysten, at koncernen har haft besøg af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Ifølge direktøren sker det efter koncernens handler med ugeaviser med Politikens Lokalaviser i sommer, men vil ikke uddybe, hvad kontrolbesøget nærmere har drejet sig om.

"Jeg kan ikke sige andet, end at vi gør vores yderste for at give myndighederne de bedste betingelser for at indsamle alle de oplysninger, de ønsker sig," siger Jesper Rosener til Jydskevestkysten.

I juni sidste år købte Jysk Fynske Medier syv lokale ugeaviser af Politikens Lokalaviser på Fyn og i Sydøstjylland, som er ejet af JP/Politikens Hus. I samme handel købte Politikens Lokalaviser syv ugeaviser i Aarhus-området af Jysk Fynske Medier, og desuden blev begge medejere af syv østjyske ugeaviser. Efter handlen lukkede Jysk Fynske Medier en række af ugeaviserne.

MediaWatch forsøger at få en kommentar fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og JP/Politikens Hus.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

TDC lavede norske frasalg i milliardklassen, medieforliget giver fortsat anledning til en historie eller to, og EU var en guldgrube af aktivitet på medieområdet i ugens løb. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere