MediaWatch

The Guardian skifter til tabloidformat

Den hæderkronede britiske avis skifter til tabloidformatet for at spare penge. Skiftet er samtidig et led i en transformationsplan, der skal gøre medieselskabets udgiverforretning rentabel i foråret 2019.

Foto: PR

Den britiske avis The Guardian udkom i går, mandag, for sidste gang i berlinerformatet. Fra i dag, tirsdag, udkommer avisen i stedet i det mindre tabloidformat. Det fremgår af en pressemeddelelse fra moderselskabet Guardian Media Group, der også står bag avisen The Observer.

Besparelser er den primære årsag til, at The Guardian siger farvel til berlinerformatet. Det sker som et led i en treårig transformationsplan, som skal sikre sorte tal på bundlinjen i april 2019, og som blev varslet allerede i sommer.

"Skiftet til tabloid-formatet er en vigtig milepæl i vores treårige transformationsplan og vil spare os adskillige millioner pund," udtaler David Pemsel, direktør i Guardian Media Group, i meddelelsen.

Ifølge direktøren er The Guardian allerede godt på vej mod det mål. I april i år vil medieselskabet således have halveret sit driftsunderskud sammenlignet med for to år siden, udtaler han.

Regnskabet for det seneste år 2016/2017 viste, at Guardian Media Groups driftsunderskud blev reduceret med godt en tredjedel til -44,7 mio. pund (cirka -371 mio. kr.) - mod det driftsunderskud på 69 mio. pund (ca. 573 mio. kr.) koncernen indkasserede forrige år.

Samtidig steg omsætningen 2,4 pct. til 214 mio. pund (cirka 1,7 mia. kr.), heraf steg de digitale indtægter 15 pct. til 94,1 mio. pund 781 mio. dkk.) - inklusiv medlemskabsprogram og frivillige bidrag fra private og fonde.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs