MediaWatch

Corydon: Der skal være en grænse for hvad der er offentlighed i

Børsens nye ansv. chefredaktør fik et eksemplar af offentlighedsloven i glas og ramme af Ekstra Bladets chefredaktør, der efterlyste hans holdning til at få lavet loven om.

Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen

Børsens nye ansv. chefredaktør og adm. direktør, Bjarne Corydon, fik en varm velkomst i Presselogen på TV 2 News, da Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen overrakte ham et eksemplar af offentlighedsloven i glas og ramme, skriver TV 2.

Poul Madsen kaldte offentlighedsloven en af Bjarne Corydons største fejltagelser som politiker og forudsagde, at Børsens nye ansv. chefredaktør vil "opleve loven som værende et kæmpestort problem".

Poul Madsen efterlyste samtidig Bjarne Corydons holdning til at få lavet loven om. Men et sådan løfte fik han ikke.

"Jeg har ikke bekendt mig til nogen præcis holdning til, hvordan offentlighedsloven skal være. Jeg stod bag og var en af dem, der trykkede på knapperne nede i folketingssalen, og det står jeg ved. Jeg har det sådan, at selvfølgelig skal der være en grænse for, hvad der er offentlighed i," svarede Bjarne Corydon.

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs