MediaWatch

Information dropper fast redaktion på Christiansborg

Information beholder sit kontor, men dropper fast stilling på Christiansborg. Kontoret vil fremover blive brugt af skiftende medarbejdere.

/ritzau/Jens Dige/Arkiv
Foto: /ritzau/Jens Dige/Arkiv

Information har fremover ikke journalister, der har deres faste, daglige gang på Christiansborg. Det skriver Journalisten.

Mediet har senest haft en enkelt fast stilling på Christiansborg, men den er nu nedlagt som en konsekvens af de besparelser, der blev gennemført på Information i slutningen af 2017. Det betyder dog ikke, at avisen ikke længere vil dække dansk politik, og Information beholder da også sit kontor på Christiansborg, selvom det altså ikke får en fast beboer.

"Vi tænker umiddelbart at bruge vores kontor som et sted, hvor journalister – primært fra indland, men også fra andre redaktioner – kan komme og sidde nogle bestemte dage om ugen. Eller i perioder, hvor man arbejder med bestemte sager. Jeg har også længe selv haft ambitioner om at bruge mere tid på Christiansborg," siger Anton Geist, indlandsredaktør på Information, til Journalisten.

Sparerunden, der blev gennemført i november, betød reducerede omkostninger for 4,5 mio. kr. svarende til otte årsværk.

Information er i mål med spareplan

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske vendte under- til overskud, mediebranchens længst siddende topchef trækker sig tilbage, og en tv-status konstaterede, at TV 2 var kvartalets helt store vinder. Alt det og meget mere om ugen, der er gået, i Mediedanmark.

Danskeres data sendt fra DR til Facebook

DR lægger sig fladt ned og vil ændre praksis, efter afdækning af, at "X Factor" og "Alle mod 1"-apps har sendt brugernes data sendes videre til teknologiselskabet.

Danske Forlag skal have ny formand

I forbindelse med at Gyldendals adm. direktør, Stig Andersen, trækker sig tilbage, efterlader han også en tom stol i den danske forlæggerforening.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere