MediaWatch

Kunstkritikere samler sig i ny forening

Seks foreninger for kunst- og kulturkritikere har stiftet ny paraplyorganisation, der bl.a. vil give sin mening til kende i debat om fremtidens mediestøtte.

Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv i København.

Over 250 kultur- og kunstskribenter har samlet sig i en ny paraplyorganisation med navnet Forende Kritikere. Det skriver Berlingske.

Foreningen vil bl.a. tale med én stemme til kulturministeren og Slots- og Kulturstyrelsen og give sit besyv med i diskussionen om mediestøtten.

"Organisationer som Danske Medier og de store publicister er meget stærke, men vi vil gerne arbejde for, at kunsten og kulturen – og ikke kun nyhedsformidling – er en del af lovteksten for mediestøtte," siger Forenede Kritikeres formand Line Rosenvinge til Berlingske.

Paraplyorganisationen blev formelt stiftet 3. januar. Bag organisationen står seks foreninger, Danske Filmkritikere, Litteraturkritikernes lav, Foreningen af Danske Musikkritikere, De Danske Teaterjournalister, Musikanmelderringen og AICA Foreningen af Danske Kunstkritikere.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere