MediaWatch

Debat: Alle må løfte i flok for at sikre medieudbuddet i provinsen

Mediepolitikerne bør ikke gå ind i spillet om, hvilke medier der skal have flere eller færre støttekroner, mener tre medieforskere. I stedet bør de kræve en analyse af, hvordan nyhedsformidlingen foregår i provinsen, og hvordan den eksisterende pengepulje kan bruges til at forbedre danskernes udbytte af støtten.

Foto: /ritzau/Simon Fals/Arkiv

DEBAT | Siden 35 borgmestre i et åbnet brev opfordrede til at styrke medieudbuddet uden for København, har medieordførerne hurtigt reageret med, at der skal flyttes mediestøtte ud i landet, hvor både trykte medier og licensmedier skal have overført penge fra nationalt til lokalt niveau. Og nu kommer reaktionerne så fra hestene omkring de tomme krybber.

Dagbladsdelen af Danske Medier foreslår en diskret forhøjelse af støtten til dagbladene – pristalsregulering –, som skal gå til de lokale, uden at de store blade beskæres, og så får de store jo relativt mindre. De private lokale radioer og de lokale ugeaviser, der alle er uden mediestøtte, protesterer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs