MediaWatch

Fængslede journalister i Myanmar er formelt sigtet

Ved retsmøde onsdag i Myanmar er to journalister blevet sigtet for at være i besiddelse af hemmelige papirer.

Thet Oo Maung Maung, kendt som Wa Lone, risikerer op til 14 års fængsel for at have rapporteret om overgreb i delstaten Rakhine.

To journalister, som har været varetægtsfængslet i Myanmar i en måned, er onsdag formelt blevet sigtet ved en retshøring i hovedstaden Yangon. Anklagemyndighederne sigter den 31-årige Wa Lone og den 27-årige Kyaw Soe Oo for at have været i besiddelse af fortrolige dokumenter.

En ny høring i sagen er planlagt til 23. januar.

Journalisterne, der arbejder for nyhedsbureauet Reuters, risikerer op til 14 års fængsel, hvis de bliver kendt skyldige. De to reportere, som begge er fra Myanmar, blev anholdt 12. december og mistænkt for at have skaffet sig "vigtige og hemmelige dokumenter" fra to politifolk.

Politifolkene havde arbejdet i delstaten Rakhine, hvor Myanmars sikkerhedsstyrker er blevet beskyldt for at have begået overgreb mod et muslimsk mindretal.

/ritzau/Reuters

Forsiden lige nu

HuffPost klipper navlestreng til borgerjournalistik

Onlinemedie gør op med en af grundstenene i konceptet og vil ikke længere bringe indhold fra bloggere og bidragsydere, der hidtil har leveret gratis indhold. Det sker for at forbedre den journalistiske kvalitet og undgå at sprede misvisende information, siger chefredaktør.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere