MediaWatch

Fængslede journalister i Myanmar er formelt sigtet

Ved retsmøde onsdag i Myanmar er to journalister blevet sigtet for at være i besiddelse af hemmelige papirer.

/ritzau/AP/Thein Zaw
Thet Oo Maung Maung, kendt som Wa Lone, risikerer op til 14 års fængsel for at have rapporteret om overgreb i delstaten Rakhine. Foto: /ritzau/AP/Thein Zaw

To journalister, som har været varetægtsfængslet i Myanmar i en måned, er onsdag formelt blevet sigtet ved en retshøring i hovedstaden Yangon. Anklagemyndighederne sigter den 31-årige Wa Lone og den 27-årige Kyaw Soe Oo for at have været i besiddelse af fortrolige dokumenter.

En ny høring i sagen er planlagt til 23. januar.

Journalisterne, der arbejder for nyhedsbureauet Reuters, risikerer op til 14 års fængsel, hvis de bliver kendt skyldige. De to reportere, som begge er fra Myanmar, blev anholdt 12. december og mistænkt for at have skaffet sig "vigtige og hemmelige dokumenter" fra to politifolk.

Politifolkene havde arbejdet i delstaten Rakhine, hvor Myanmars sikkerhedsstyrker er blevet beskyldt for at have begået overgreb mod et muslimsk mindretal.

/ritzau/Reuters

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere