MediaWatch

Dagblade: Venstre-forslag vil koste faste stillinger på redaktionerne

Venstres forslag om at tage 100 mio. kr. fra mediestøtten til dagbladene for at skabe en ny, stor public service pulje vil ændre forretningen og koste faste stillinger, selvom dagbladene får mulighed for at søge puljen selv, mener Jesper Rosener, formand for dagbladenes netværk og adm. direktør for Jysk Fynske Medier.

Foto: PR/Jysk Fynske Medier

Det vil ramme dagbladenes forretning og journalistik, hvis den direkte mediestøtte til dagbladene, reduceres for at medfinansiere en stor, ny public service pulje, som Venstre har foreslået i et nyt udspil. Det mener Jesper Rosener, der er formand for Netværket Dagbladene i de private mediers organisation, Danske Medier, og adm. direktør for landets største regionale dagbladskoncern, Jysk Fynske Medier.

”Det vil være meget kritisk for dagbladenes økonomi og svække den journalistiske styrke, hvis der bliver fjernet midler fra mediestøtten. Det vil vi selvsagt være meget kede af og imod,” siger Jesper Rosener.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Kvinder i metoo-dokumentar kritiserer Politikens beskrivelse af Jes Dorph-sag

Politiken bragte i januar en ensidig og mangelfuld beskrivelse af de sager, Jes Dorph-Petersen blev beskyldt for i advokatundersøgelsen på TV 2, mener de kvinder, som står bag beretningerne. Kritikken "gør indtryk" på Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, som dog står ved den journalistiske behandling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs