MediaWatch

Dagblade: Venstre-forslag vil koste faste stillinger på redaktionerne

Venstres forslag om at tage 100 mio. kr. fra mediestøtten til dagbladene for at skabe en ny, stor public service pulje vil ændre forretningen og koste faste stillinger, selvom dagbladene får mulighed for at søge puljen selv, mener Jesper Rosener, formand for dagbladenes netværk og adm. direktør for Jysk Fynske Medier.

Foto: PR/Jysk Fynske Medier

Det vil ramme dagbladenes forretning og journalistik, hvis den direkte mediestøtte til dagbladene, reduceres for at medfinansiere en stor, ny public service pulje, som Venstre har foreslået i et nyt udspil. Det mener Jesper Rosener, der er formand for Netværket Dagbladene i de private mediers organisation, Danske Medier, og adm. direktør for landets største regionale dagbladskoncern, Jysk Fynske Medier.

”Det vil være meget kritisk for dagbladenes økonomi og svække den journalistiske styrke, hvis der bliver fjernet midler fra mediestøtten. Det vil vi selvsagt være meget kede af og imod,” siger Jesper Rosener.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs