MediaWatch

Norsk avispapirproducent går konkurs

Moderselskabet bag verdens næststørste producent af avis- og magasinpapir har i dag indgivet konkursbegæring. Driften og ansatte fortsætter i nyt selskab.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Efter længere tids økonomiske problemer kaster Norske Skogindustrier, som er moderselskabet bag verdens næststørste producent af avis- og magasinpapir, håndklædet i ringen og har i dag indgivet konkursbegæring til retten i Olslo. Det meddeler det norske selskab i en fondsbørsmeddelelse.

"Beslutningen i bestyrelsen er enstemmig og er et resultat af, at der ikke længere er nogen realistisk mulighed for at opnå en frivillig rekapitaliseringsløsning for Norske Skog-koncernen," skriver virksomheden.

Konkursen vedrører kun moderselskabet, og driften af selskabets fabrikker fortsætter som normalt i datterselskabet Norske Skog AS, som fremover vil være det operative moderselskab, meddeler selskabet.

"Norske Skogs drift vil fortsætte med at operere som normalt. For ansatte, leverandører og kunder vil det være normal drift uden ændringer. Konkursen i Norske Skogindustrier ASA er af finansiel karakter og hovedsageligt kun relevant for aktionærer og obligationsejere i Norske Skogindustrier ASA," skriver selskabet.

Selskabet oplyser videre, at alle ansatte ved hovedkontoret har modtaget bindende tilbud om ansættelse i Norske Skog AS.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs