MediaWatch

To avishuse giver overskud fraregnet mediestøtte

Kun JP/Politikens Hus og Børsen kunne fremvise overskud i 2016, hvis man trækker den redaktionelle produktionsstøtte fra. To store mediehuse har varslet forbedrede bundlinjer i 2017.

Børsen et én af to avisudgivere, der i 2016 havde overskud fraregnet mediestøtten. | Foto: /ritzau/Ida Munch/

Mediestøtten sikrer for en lang række avishuses vedkommende, at de landede i plus i 2016. Faktisk gav kun to avisudgivere overskud, hvis man fraregner mediestøtten, viser en opgørelse foretaget af Finans.

De to medieselskaber er JP/Politikens Hus, der uden mediestøtte ville have haft et overskud på omkring 80 mio. kr. i 2016, og Børsen, der ville lande et overskud på lige under 29 mio. kr., hvis man fratrækker de 17,5 mio. kr., som mediet modtog i mediestøtte.

Blandt de selskaber, hvis resultat i 2016 blev trukket i plus af mediestøtten, er Berlingske Media, Kristeligt Dagblad, Information og Sjællandske Medier.

Bornholms Tidende, Lolland-Falsters Folketidende, Nordjyske Medier og Jysk Fynske Medier gav alle underskud i 2016, og tallene bliver i sagens natur yderligere røde, hvis man tager mediestøtten ud af regnestykket.

For 2017 har flere medieselskaber varslet højere bundlinjer. Eksempelvis har Jysk Fynske Medier varslet et overskud i år efter underskuddet på næsten 100 mio. kr. sidste år. Det bekræftede Jesper Rosener, adm. direktør for selskabet, senest over for MediaWatch i forrige uge. Også JP/Politikens Hus forventer fremgang på bundlinjen i år.

Finans lavede sidste år en lignende opgørelse for 2015, og også dengang var det kun Børsen og JP/Politikens Hus, der kunne fremvise positive bundlinjer, hvis man tog mediestøtten ud af ligningen.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs