MediaWatch

Troels Mylenberg stopper i Jysk Fynske Medier

Jysk Fynske Mediers chefredaktør og udviklingsdirektør stopper ved årsskiftet. Han begrunder bruddet med, at tiden ikke er til de ambitiøse redaktionelle udviklingsaktiviteter, han gerne ville sætte i gang.

Foto: /ritzau/Per Folkver

Troels Mylenberg stopper i Jysk Fynske Medier til årsskiftet. Det oplyser Jysk Fynske Medier i en pressemeddelelse, skriver Fyens Stiftstidende.

Jysk Fynske Medier oplyser, at det er Troels Mylenbergs egen beslutning at stoppe. Han begrunder farvellet med, at tiden lige nu ikke er til de ambitiøse redaktionelle udviklingsaktiviteter, han ellers gerne ville sætte i gang.

"I forbindelse med fastlæggelse af budgettet for 2018, stod det for nylig klart for mig, at mine ambitioner for og ønsker om udvikling ikke kan lade sig gøre på kort sigt. I hvert fald ikke uden voldsomme sværdslag. Dem ønsker jeg ikke, så derfor stopper jeg," skriver Troels Mylenberg på Facebook, hvor han også afviser, at han har tabt en magtkamp.

"Til det lyder mit svar, at hver eneste dag i et velfungerende mediehus er en lang kamp mellem det redaktionelle og det kommercielle. Det er faktisk den energi og friktion, der ligger i den kamp, som er noget af det, jeg virkelig har trivedes i gennem årene. Så jeg har hverken tabt eller vundet noget som helst. I stedet har jeg været en del af noget, som jeg er stolt af," skriver han.

Uenighed om strategien

Jysk Fynske Medier udnævnte i oktober Peter Orry til ansv. chefredaktør med ansvaret for alle redaktionelle medarbejdere hos Jysk Fynske Medier. Troels Mylenberg beholdte sin titel som chefredaktør men uden ansvar for nogen udgivelser. I stedet skulle han koncentrere sig om redaktionel udvikling og fik derfor en ekstra titel af redaktionel udviklingsdirektør.

Til det arbejde skulle han efter planen opbygge en operationel enhed, som skulle fokusere på udvikling, særlige initiativer og på etablering og igangsættelse af nye redaktionelle initiativer.

Men ifølge Jysk Fynske Mediers adm. direktør, Jesper Rosener, har der været uenighed i den øverste ledelse om, hvor mange ressourcer koncernen kan afsætte til redaktionelle udviklingsprojekter på kort sigt, udtaler han ifølge Fyens Stiftstidende

Ifølge Jesper Rosener har koncernen behov for at fokusere på det, han betegner som "kernen". Derfor samles samles de ressourcer, som var tiltænkt Troels Mylenbergs redaktionelle udviklingsenhed, under Jysk Fynske Mediers ansv. chefredaktør Peter Orry.

Afviser at udvikling er sat på standby

Jesper Rosener afviser dog, at den redaktionelle udvikling er sat på standby.

"Men under arbejdet med budgettet for 2018 stod det klart for os, at der ikke lige nu er midler til store projekter. Vi skal prioritere, og i det lys har Troels besluttet, at hans rolle kan undværes. Det betyder ikke, at vi skal undvære redaktionel udvikling, men nogen særlig enhed har vi ikke råd til lige nu," siger Jesper Rosener til Fyens Stiftstidende.

Troels Mylenberg stopper ved udgangen af december, men vil fortsætte med at skrive i Jysk Fynske Mediers dagblade og løse en række opgaver for direktionen og bestyrelsen, oplyser Jysk Fynske Medier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs