MediaWatch

Dagblade er klar til at tage fra de store aviser - og give til de regionale og lokale

Dagbladsnetværket under Danske Medier bakker Socialdemokratiets tanker op om, at der i et kommende medieforlig "bliver pillet ved mediestøtten", så lokale og regionale dagblade får flere støttekroner og de store færre, siger formand, Jesper Rosener.

Jesper Rosener, formand for Netværket Dagbladene under Danske Medier og adm. direktør i Jysk Fynske Medier. | Foto: PR/Jysk Fynske Medier

Det er ikke kun fra politisk side, at der bliver lagt an til at omfordele mediestøtten, så de lokale og regionale medier kan få en større andel af støttekronerne end i dag, mens større og herunder landsdækkende medier må klare sig for mindre.

Også Netværket Dagbladene, der er et interessenetværk under Danske Medier, som repræsenterer dagbladene, har udarbejdet et oplæg til kulturminister Mette Bock (LA) og medieordførerne, hvori der bliver lagt op til en ny mediestøttefordeling i forbindelse med et kommende medieforlig, der betyder, at de dagblade, der i dag modtager mest mediestøtte, skal modtage en mindre andel af den samlede støtte, for at de lokale og regionale dagblade og andre mindre medier kan modtage flere støttekroner. Det fortæller formand for netværket Jesper Rosener, som også er adm. direktør for mediekoncernen Jysk Fynske Medier.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs