MediaWatch

Cirka 60 studerende står stadig uden praktikplads

Antallet af studerende, der ikke har fået en praktikplads i denne ansøgningsrunde, er gået fra omkring 100 i dagene lige efter Store Matchdag til nu 60.

Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

8. november var lige under 300 journalist- og mediestuderende samlet i Aarhus for at finde praktikpladser. Ud af det antal har omkring 60 endnu ikke fundet en praktikplads, skriver Journalisten.

I de første dage efter Store Matchdag, som praktiksøgningsdagen hedder, stod omkring 100 studerende uden praktikplads, og siden da har næsten halvdelen altså fundet en plads.

Pia Færing, praktikkoordinator på Danmark Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), oplyser, at situationen vil blive bedre næste efterår. Her skubbes praktikken på DMJX fra fjerde til femte semester, og dermed vil der være langt færre DMJX-studerende, der skal søge praktik næste efterår.

"Denne gang holder vi situationen stangen – og vi kan se, hvornår problemet bliver løst. For de studerende, der mangler en plads, er det en træls oplevelse. Men for praktiksystemet er der ingen panik. Vi har styr på det," siger Pia Færing til Journalisten.

Hun forventer, at der vil dukke yderligere fem-syv praktikpladser op inden 1. februar, hvor den kommende praktikperiode begynder.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs