MediaWatch

Cirka 60 studerende står stadig uden praktikplads

Antallet af studerende, der ikke har fået en praktikplads i denne ansøgningsrunde, er gået fra omkring 100 i dagene lige efter Store Matchdag til nu 60.

Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

8. november var lige under 300 journalist- og mediestuderende samlet i Aarhus for at finde praktikpladser. Ud af det antal har omkring 60 endnu ikke fundet en praktikplads, skriver Journalisten.

I de første dage efter Store Matchdag, som praktiksøgningsdagen hedder, stod omkring 100 studerende uden praktikplads, og siden da har næsten halvdelen altså fundet en plads.

Pia Færing, praktikkoordinator på Danmark Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), oplyser, at situationen vil blive bedre næste efterår. Her skubbes praktikken på DMJX fra fjerde til femte semester, og dermed vil der være langt færre DMJX-studerende, der skal søge praktik næste efterår.

"Denne gang holder vi situationen stangen – og vi kan se, hvornår problemet bliver løst. For de studerende, der mangler en plads, er det en træls oplevelse. Men for praktiksystemet er der ingen panik. Vi har styr på det," siger Pia Færing til Journalisten.

Hun forventer, at der vil dukke yderligere fem-syv praktikpladser op inden 1. februar, hvor den kommende praktikperiode begynder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs