MediaWatch

Cirka 60 studerende står stadig uden praktikplads

Antallet af studerende, der ikke har fået en praktikplads i denne ansøgningsrunde, er gået fra omkring 100 i dagene lige efter Store Matchdag til nu 60.

/ritzau/Thomas Emil Sørensen
Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

8. november var lige under 300 journalist- og mediestuderende samlet i Aarhus for at finde praktikpladser. Ud af det antal har omkring 60 endnu ikke fundet en praktikplads, skriver Journalisten.

I de første dage efter Store Matchdag, som praktiksøgningsdagen hedder, stod omkring 100 studerende uden praktikplads, og siden da har næsten halvdelen altså fundet en plads.

Pia Færing, praktikkoordinator på Danmark Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), oplyser, at situationen vil blive bedre næste efterår. Her skubbes praktikken på DMJX fra fjerde til femte semester, og dermed vil der være langt færre DMJX-studerende, der skal søge praktik næste efterår.

"Denne gang holder vi situationen stangen – og vi kan se, hvornår problemet bliver løst. For de studerende, der mangler en plads, er det en træls oplevelse. Men for praktiksystemet er der ingen panik. Vi har styr på det," siger Pia Færing til Journalisten.

Hun forventer, at der vil dukke yderligere fem-syv praktikpladser op inden 1. februar, hvor den kommende praktikperiode begynder.

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere