MediaWatch

Information siger farvel til ni medarbejdere

Seks medarbejdere har fået frivillige fratrædelser, mens tre afskediges i sparerunde på Information.

Information meddelte i forrige uge, at der skal spares 4,5 mio. kr., og de varslede otte årsværk, der skal nedlægges, er nu blevet fundet. Det skriver Journalisten.

Seks medarbejdere, som har udfyldt fem årsværk, har bedt om en frivillig fratrædelse, og de er imødekommet af ledelsen. Derudover vil ledelsen torsdag morgen afskedige tre medarbejdere, skriver Journalisten. Det fremgår ikke, hvordan de otte årsværk fordeler sig i medievirksomheden.

Baggrunden for besparelserne på Information er, at mediet tjener mindre pr. abonnent i takt med, at stadig flere vælger en digital løsning.

"Vores gennemsnitlige indtjening på abonnementssalget falder i lighed med resten af avisverdenen, fordi vi ikke tjener lige så meget på et digitalt abonnement som på et printabonnement. Så selvom vores abonnementstal heldigvis stiger, så falder vores indtægter derfra. Det gør vores annonceindtægter også, og så har vi stigende udgifter til især distributionen," sagde Stine Carsten Kendal, adm. direktør for Information, til MediaWatch, da spareplanen blev offentliggjort tidligere på måneden.

Information: Vi kan ikke blive ved med at bruge flere penge end vi tjener

Sparerunde på Information: Skal skære otte årsværk

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Danmarks største forlag måtte nedjustere sine forventninger til årets præstation betragteligt, Sjællandske Medier købte op, og Forbrugerombudsmanden besluttede, at et særligt markedsføringsredskab på Facebook er ulovligt. Få overblikket over ugen, der gik, i Mediedanmark.

Bonnier lancerer nyt bureau i Norge

Bonnier Media åbner et ny marketingbureau ved navn Kontent, som skal producere indhold inden for mode, interiør og livsstil. Det skal danne spydspids for koncernens satsning på content marketing og nativeproduktion.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere