MediaWatch

Information siger farvel til ni medarbejdere

Seks medarbejdere har fået frivillige fratrædelser, mens tre afskediges i sparerunde på Information.

Information meddelte i forrige uge, at der skal spares 4,5 mio. kr., og de varslede otte årsværk, der skal nedlægges, er nu blevet fundet. Det skriver Journalisten.

Seks medarbejdere, som har udfyldt fem årsværk, har bedt om en frivillig fratrædelse, og de er imødekommet af ledelsen. Derudover vil ledelsen torsdag morgen afskedige tre medarbejdere, skriver Journalisten. Det fremgår ikke, hvordan de otte årsværk fordeler sig i medievirksomheden.

Baggrunden for besparelserne på Information er, at mediet tjener mindre pr. abonnent i takt med, at stadig flere vælger en digital løsning.

"Vores gennemsnitlige indtjening på abonnementssalget falder i lighed med resten af avisverdenen, fordi vi ikke tjener lige så meget på et digitalt abonnement som på et printabonnement. Så selvom vores abonnementstal heldigvis stiger, så falder vores indtægter derfra. Det gør vores annonceindtægter også, og så har vi stigende udgifter til især distributionen," sagde Stine Carsten Kendal, adm. direktør for Information, til MediaWatch, da spareplanen blev offentliggjort tidligere på måneden.

Information: Vi kan ikke blive ved med at bruge flere penge end vi tjener

Sparerunde på Information: Skal skære otte årsværk 

Mere fra MediaWatch

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs