MediaWatch

Sparerunde på Information: Skal skære otte årsværk

Information skal spare 4,5 mio. kr. Det svarer til otte årsværk - det samme antal stillinger, som mediehuset er udvidet med siden 2012. Frivillige fratrædelser er i spil.

Dagbladet Information skærer til og sætter gang i en sparerunde, der skal nedbringe udgifterne med 4,5 mio. kr. Det skriver Journalisten.

Spareplanen er blevet meldt ud på et husmøde til formiddag.

Beløbet svarer til otte årsværk, og ledelsen er åben for, at der kan søges om en frivillig fratrædelse. Det er uvist om besparelserne rammer andre afdelinger end redaktionen.

For et år siden opsagde Information tre medarbejdere i forbindelse med en omlægning af produktionen, men generelt har der været langt mellem større spareplaner og afskedigelsesrunder på avisen.

Mediehuset har tværtimod øget medarbejdertallet fra 90 i 2012 til 98 i 2016, hvor driften gav et lille underskud, og årsresultatet dalede til 848.000 kr. mod 1,3 mio. kr. i 2015.

MediaWatch forsøger at få en kommentar fra Informations ledelse og tillidsrepræsentant.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere