MediaWatch

Radio24syvs nye fake news satiresite møder kritik

Det kan være for svært for lytterne at gennemskue, om historierne er fup eller fakta på nyt medie fra Radio24syv, siger professor. Radio24syv afviser kritikken.

Radio24syvs satireprogram "Den Korte Radioavis" har søsat mediet "Onlineposten", som udgiver opdigtede nyheder frem mod kommunalvalget. Men mediet møder kritik fra Stig Hjarvard, professor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet, skriver Jyllands-Posten.

Stig Hjarvard mener, at det kan være for svært for lytterne at gennemskue, om historierne er fup eller fakta, hvis man ikke en dedikeret lytter af Den Korte Radioavis.

"Det er en ret alvorlig sag. Det er klart, at hvis man formidler nyheder, så det ligner nyheder, og det ikke fremstår, at det er pjat og satire, så er det uhensigtsmæssigt for et public service-medie," siger han til Jyllands-Posten.

Radio24syv afviser dog, at "Onlineposten" laver satire. I stedet er det et seriøst medie, som skal lære folk at være kritiske, og derfor nægter Radio24syv at lave en tydelig deklaration, fordi det vil ødelægge projektet, siger direktør Jørgen Ramskov.

"Formålet er at sætte fokus på, hvor meget indflydelse 'fake news' har, og hvordan det bruges. Det vinder jo frem alle mulige steder," siger Jørgen Ramskov til Jyllands-Posten.

"Onlineposten" tilføjede dog i sidste uge et lille mærke under hver artikel, som skal indikere, at man ikke kan stole på alt, der står på siden.

Forsiden lige nu

Debat: Facebook-melding kalder på mediesamarbejde

Facebook har besluttet at skrue ned for mediernes indhold i brugernes nyhedsfeed. Men i stedet for at gå i panik bør medierne åbne øjnene for trafiksamarbejder, skriver dansk landechef i medieteknologiselskab.

Egmont Publishing overtager webshop

Den svenske webshop Outnorth skifter ejer. Egmont Publishing øger ejerandelen til over 90 pct. for et trecifret millionbeløb som led i vækststrategi.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere