MediaWatch

Radio24syvs nye fake news satiresite møder kritik

Det kan være for svært for lytterne at gennemskue, om historierne er fup eller fakta på nyt medie fra Radio24syv, siger professor. Radio24syv afviser kritikken.

Foto: /ritzau/Gregers Tycho

Radio24syvs satireprogram "Den Korte Radioavis" har søsat mediet "Onlineposten", som udgiver opdigtede nyheder frem mod kommunalvalget. Men mediet møder kritik fra Stig Hjarvard, professor ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet, skriver Jyllands-Posten.

Stig Hjarvard mener, at det kan være for svært for lytterne at gennemskue, om historierne er fup eller fakta, hvis man ikke en dedikeret lytter af Den Korte Radioavis.

"Det er en ret alvorlig sag. Det er klart, at hvis man formidler nyheder, så det ligner nyheder, og det ikke fremstår, at det er pjat og satire, så er det uhensigtsmæssigt for et public service-medie," siger han til Jyllands-Posten.

Radio24syv afviser dog, at "Onlineposten" laver satire. I stedet er det et seriøst medie, som skal lære folk at være kritiske, og derfor nægter Radio24syv at lave en tydelig deklaration, fordi det vil ødelægge projektet, siger direktør Jørgen Ramskov.

"Formålet er at sætte fokus på, hvor meget indflydelse 'fake news' har, og hvordan det bruges. Det vinder jo frem alle mulige steder," siger Jørgen Ramskov til Jyllands-Posten.

"Onlineposten" tilføjede dog i sidste uge et lille mærke under hver artikel, som skal indikere, at man ikke kan stole på alt, der står på siden.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs