MediaWatch

Postnord langer ud efter erhvervsmedie

Postnord kritiserer erhvervsmediet Finans for manglende varedeklarering i en artikel, hvor konkurrenten Bladkompagniet, som JP/Politikens Hus er medejer af, spiller central rolle. Finans' chefredaktør afviser sammenhæng.

Benjamin Nørskov/Polfoto
Foto: /ritzau/Benjamin Nørskov

"Fejl, dårlig service og høje priser: Storkunder klar til at fyre Postnord," lød rubrikken på en artikel, Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans bragte mandag, og som nu giver anledning til kritik fra Postnord Danmarks adm. direktør, Peter Kjær Jensen, i et indlæg på Linkedin.

I grove træk handler artiklen om, at en række af det statsejede Postnords store danske erhvervskunder ifølge artiklen ønsker at droppe selskabet, fordi de bl.a. er trætte af lange leveringstider. For nylig kom det frem, at Udbetaling Danmark har hyret det konkurrerende postselskab Bladkompagniet til at uddele en del af den fysiske post. Bladkompagniet er også citeret for, at selskabet oplever stigende interesse fra virksomheder, der ønsker, at brevene kommer hurtigere frem.

Peter Kjær Jensen langer i indlægget ud efter Finans for ikke at lade det fremgå af artiklen, at Jyllands-Postens ejer, JP/Politikens Hus, også er medejer af Bladkompagniet og beskylder samtidig mediet for at bedrive "kampagnejournalistik fra JP til fordel for BK", skriver Peter Kjær Jensen med henvisning til Bladkompagniet.

I et svar på indlægget afviser Finans' chefredaktør Steen Rosenbak, påstanden og understreger, at det er "væsentligt at betone at Jyllands-Posten og Finans har såvel redaktionel frihed som publicistisk forpligtelse til at dække alle virksomheder under JP/Politikens Hus på samme vilkår, som gælder for alle andre virksomheder(...)," skriver han og tilføjer, han intet har at udsætte på artiklerne.

Han opfordrer i stedet Peter Kjær Jensen til at indbringe sagen for Pressenævnet for en uvildig vurdering.

Disclaimer: MediaWatch er en del af Watch Medier under JP/Politikens Hus, men har redaktionel frihed til at dække JP/Politikens Hus som alle andre medievirksomheder. Medarbejderne på MediaWatch og Watch Medier sidder på egen adresse og deltager ikke i orienterende medarbejdermøder i JP/Politikens Hus.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Sagaen om TDC's fusion med MTG's nordiske tv-forretning fortsatte, flere selskaber præsenterede regnskaber, og flere medier klagede over afslag på mediestøtte. Få overblikket over ugens gang i mediebranchen.

Canal Digital satser på ny alt-i-en tv-boks

Tv-distributøren melder sig ind i den skærpede konkurrence om tv-kunderne med en ny tv-boks, der skal fungere som one-stop-shop og indgang til både flow-, streaming- og web-tv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere