MediaWatch

Aviser

Knap 90 nye journalister er ansat i provinsen

De seneste måneder har Jyllands-Posten, B.T., Jysk Fynske Medier og Nordjyske tilsammen ansat næsten 90 nye lokaljournalister til primært digitale satsninger. Professor tvivler dog på, der er plads til dem alle.

Sociale medier fylder mere og mere som nyhedskilde - især for unge

Sociale medier haler ind på de traditionelle medier som hovedvej til nyheder på nettet og er nummer ét blandt unge, viser ny rapport. Over en bred kam bruger næsten halvdelen af befolkningen sociale medier som nyhedskilde. Det kalder på regulering, siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), der samtidig vil styrke public service.

Berlingske dropper milliardærliste - nichemedie tager over

Den 25 år gamle liste over landets mest velhavende rykker ud af Berlingskes erhvervsdækning. Til november kommer listen i stedet som gratis, annoncefinansieret e-udgivelse fra nichemediet Økonomisk Ugebrev, der håber at fange nye læsere.

Bornholms Tidende i fyringsrunde - skal spare 4,5 millioner

Udsigten til et nyt millionunderskud i år og lavere annonceomsætning efter coronakrisen, får Bornholms Tidende til at skære ned. "Hvis vi ikke handler nu, er Tidende væk med udgangen af 2022," siger chefredaktør, der samtidig langer ud efter regeringen for at nøle med medieforhandlingerne

Schibsted runder 1 million digitale abonnenter

Den norske mediekoncern har passeret en milepæl for sin digitale forretning på tværs af Sverige og Norge. Det sker 18 år efter første spadestik til den digitale forretning blev taget.

Læsertal: Sådan udviklede avislæsningen sig i vinter

Der blev færre avislæsere i det coronanedlukkede vinterhalvår, og sivningen gik hårdest ud over de landsdækkende aviser, hvor en enkelt titel dog gik frem. Blandt de regionale og lokale aviser steg flere, viser læsertallene.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Producenter i opråb om mangel på kvalificeret arbejdskraft, DR vil give den en fornyet skalle med kulturindholdet, og sammenslutning af lokale radio- og tv-stationer varmer op til medieforhandlinger. Det er blandt overskrifterne i overflyvningen af ugens begivenheder i mediebranchen.

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs