MediaWatch

Aviser

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske vendte under- til overskud, mediebranchens længst siddende topchef trækker sig tilbage, og en tv-status konstaterede, at TV 2 var kvartalets helt store vinder. Alt det og meget mere om ugen, der er gået, i Mediedanmark.

"Vi har haft større problemer i 2017, end vi havde ventet"

Jysk Fynske Medier satte færre penge i nye vækstinitiativer i 2017 end forventet, men varsler fornyet tryk på investeringsfronten i 2018. Direktør tror fortsat fuldt og fast på, at ambitiøst vækstmål bliver indfriet. Men økonomien vil også være under pres i 2018, siger han.

Sex og storpolitik sikrer Pulitzere

New York Times og The New Yorker deler Pulitzerpris for Harvey Weinstein-skandalen, mens granskningen af den russiske indblanding i USA's valg sikrer prisen til The Times og Washington Post.

Netflix' danske filmpartner tredobler overskuddet

Filmselskabet bag Ole Bornedals biografaktuelle "Så længe jeg lever", og som sidste år fik Netflix på kundelisten, landede det bedste resultat nogensinde i 2017. Ejerne trækker tocifret millionbeløb ud.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flest danskere er enige i regeringens beskæring af DR, dagblade vil undgå at gentage tidligere års fejl, når de kaster sig over podcasts, og regeringen vil give en ny TV 2-ejer mulighed for at trække sig efter syv år. Endnu en uge i Mediedanmark er gået - få overblikket her.

Ørskov: Private mediechefer skal stoppe med at lefle for støtte

Det er uforståeligt, at private mediechefer udviser interesse for at "blande yderligere blod med staten", når regeringen vil udbyde nye radio- og tv-kanaler, mener topchef i JP/Politikens Hus, som afviser, at holdningen karambolerer med, at koncernen selv modtager millioner i støtte.

Her er de nominerede til Publicistprisen

Navne fra DR, Kristeligt Dagblad og Weekendavisen kæmper om hovedprisen, når årets publicistpriser uddeles. I alt er 12 nomineret til de fire priser – se dem her.

Britisk avishandel bliver undersøgt af myndighederne

De britiske konkurrencemyndigheder går nu ind i sagen, hvor Trinity Mirror-koncernen har opkøbt en række avis- og magasintitler. Undersøgelsen handler om, hvorvidt handlen vil resultere i mindre konkurrence i det britiske avismarked.

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere