MediaWatch

Fængslet journalist fra Syrien vinder frihedspris

Den syriske journalist Mazen Darwish blev i weekenden hædret for sin kamp for ytringsfrihed i det borgerkrigsramte land.

Foto: Visar Kryeziu/AP/Polfoto

Unescos årlige frihedspris går i år til den syriske journalist og menneskerettighedsaktivist Mazen Darwish. Det blev offentliggjort i anledningen af Verdens Pressefrihedsdag, som blev afholdt i Riga i weekenden.

En uafhængig international jury bestående af professionelle mediefolk pegede på Mazen Darwish som vinder af prisen, der er en anerkendelse af det arbejde, han har udført i Syrien i mere end ti år med store personlige ofre, varige rejseforbud, chikane, tortur og gentagne tilbageholdelser til følge.

Det skriver Unesco i en pressemeddelelse.

Mazen Darwish er stifter og leder af det syriske Center for Media and Freedom of Expression (CMFE), en uafhængig nyhedskilde, som er blevet forbudt af de syriske myndigheder.

Tilbageholdt siden 2012

I februar 2012 blev han og to kolleger anholdt af de syriske myndigheder, og han har været tilbageholdt siden.

Talrige menneskerettigheder og presseorganisationer i hele verden har udstedt opfordringer til den syriske regering om at løslade Darwish og hans journalistkolleger. Heriblandt IMS (International Media Support), som arbejder for at styrke den uafhængige presse i Syrien.

Syrien er placeret fjerdesidst i 2015-udgaven af Reportere uden Grænsers indeks over, hvor fri en presse verdens lande har.

Mere fra MediaWatch

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs