MediaWatch

Egmont skifter ud i bestyrelsestoppen

Steen Riisgaard stopper efter 15 år i Egmonts bestyrelse og afløses af svenske Lars-Johan Jarnheimer. Samtidig udvides bestyrelsen med to nye medlemmer.

Lars-Johan Jarnheimer, Egmonts nye bestyrelsesformand.

Danmarks største medievirksomhed, Egmont, får ny bestyrelsesformand. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det er Lars-Johan Jarnhemier, der overtager posten som bestyrelsesformand for både Egmont Fonden og Egmont International Holding. Han afløser Steen Riisgaard, der har siddet i Egmonts bestyrelse i 15 år, heraf de sidste tre som formand.

Egmonts nye bestyrelsesformand er 57 år, svensker og har været medlem af Egmonts bestyrelse siden 2011. Han blev udnævnt til næstformand, da Steen Riisgaard i 2014 blev formand.

I forbindelse med omrokeringen er Torben Ballegaard Sørensen, tidligere topchef i Bang & Olufsen, udnævnt til næstformand.

Lars-Johan Jarnheimer har tidligere været topchef for Tele2 og er i dag bestyrelsesformand for INGKA Holding, måske bedre kendt som IKEA-group. Han har tidligere været bestyrelsesformand for Eniro, der blandt andet står bag De Gule Sider og Krak.

Nye profiler skal styrke digital udvikling

Ud over udskiftningen på formandsposten træder to nye medlemmer ind i Egmonts bestyrelse med erfaring fra det digitale område. Det drejer sig om Josh Bottomley, global digital chef for storbanken HSBC, og Christian Wegner, der indtil for nylig var ansat i det tyske medieselskab Prosiebensat.1.

"Bestyrelsen takker Steen Riisgaard for hans dedikerede arbejde som formand for Egmont. Siden han indtrådte i bestyrelsen i 2002 er Egmonts forretningsmæssige og almennyttige aktiviteter vokset betydeligt i et omskifteligt marked. Jeg vil også gerne byde velkommen til de to nye bestyrelsesmedlemmer, Josh Bottomley og Christian Wegner. Med dem om bord bliver bestyrelsen suppleret med to stærke profiler, der har omfattende international erfaring med medier, forbrugerteknologi og digital udvikling," udtaler Lars-Johan Jarnheimer om skiftet.

Den afgående formand kalder tiden i Egmont for givende.

"Det har været en fantastisk rejse at have været en del af Egmonts stærke udvikling og vækst de seneste 15 år. Jeg er stolt af Egmonts unikke indhold, resultater, dybdegående digitale transformation og de sociale aftryk Egmont har sat gennem sine almennyttige aktiviteter i Danmark og Norge," udtaler Steen Riisgaard.

Ud over det nye formandsskab og de to ny medlemmer består Egmonts bestyrelse efter skiftet af Ulrik Bülow, Jeppe Skadhauge, Martin Enderle samt medarbejderrepræsentanterne Marianne Oehlenschlæger, Tine Staunsager og Anna von Lowzow.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Navne

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere