MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_30398074.jpg Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Tre danske fotografer hædret ved prisuddeling

Fotografer fra Berlingske og Jyllands-Posten vandt første-, anden- og tredjeplads ved international fotoprisuddeling.

AF

To fotografer fra Berlingske og én fra Jyllands-Posten har vundet priser ved den internationale fotokonkurrence Pictures of the Year International. Det skriver Jyllands-Posten og Berlingske.

De tre fotografer vandt de tre øverste placeringer i kategorien "Newspaper Local Picture Story". Førstepladsen gik til Berlingskes Thomas Lekfeldt for serien "Nætter på neonatalafdelingen". Andenpladsen gik til Asger Ladefoged, ligeledes fra Berlingske, for "Alternativ læring". Casper Dahlhoff fra Jyllands-Posten fik tredjepladsen for "Det Sidste Barn På Bjerget".

"Det er fedt, at se dansk fotojournalistik kan gøre sig så godt. Det viser jo et værd fra den uddannelse, som vi har. En uddannelse, der er under et maksimalt pres. Så synes jeg, at det er flot, at vi er tre danske fotografer, der rydder en kategori," siger Casper Dahlhoff til Jyllands-Posten.

Uddelingen af Pictures of the Year Internation kommer i samme uge, som World Press Photo blev uddelt. Her gik hovedprisen til Burhan Ozbilici for hans fotografi af drabet på Andrej Karlov, den russiske ambassadør i Tyrkiet.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her