MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_44052810.jpg Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Medieordfører varsler stop i Folketinget

SF's nuværende medieordfører og tidligere mangeårige formand meddeler, at han ikke genopstiller til næste Folketingsvalg.

AF

Holger K. Nielsen (SF) stopper som Folketingspolitiker, når der næste gang udskrives valg. Det oplyser politikeren på sin Facebook-profil.

Politikeren bestrider en række ordførerskaber og er bl.a. medieordfører for SF. Det blev han efter seneste Folketingsvalg. Holger K. Nielsen har også tidligere siddet på samme post.

"Det har for mig været et privilegium at kunne bruge mit arbejdsliv på politik: at bidrage til demokratiets udvikling og forandre samfundet. Det vil jeg fortsat gøre til, selvom jeg forlader folketinget. Og så er der masser at tage fat på frem til næste folketingsvalg," skriver Holger K. Nielsen på Facebook om sin beslutning om ikke at genopstille.

Han understreger, at der ikke ligger politiske uoverensstemmelser bag beslutningen.

Holger K. Nielsen har været medlem af Folketinget i over 30 år, siden han blev valgt første gang i 1981. Han var desuden SF's formand fra 1991 til 2005 og var først skatteminister og siden udenrigsminister i den efterfølgende socialdemokratisk ledede regering under Helle Thorning-Schmidt.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her