MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE

Kirstine Vinderskov fratræder efter redaktionel uenighed

Kanalredaktør for DR Ultra og Ramasjang, Kirstine Vinderskov, fratræder med øjeblikkelig virkning sin stilling på grund af uenigheder med DR.

AF
kirstine vinderskov.jpg

Kirstine Vinderskov, der har stået i spidsen for DR's to børnekanaler siden 2011, stopper med omgående virkning på grund af uenighed med DR, skriver dr.dk

Kirstine Vinderskov har været drivkraft i oprettelsen af de to børnekanaler, DR Ramasjang og DR Ultra. Men nu er det slut. Kirstine Vinderskov har valgt at fratræde sin stilling omgående på grund af uenighed med DR om, hvilken retning børneområdet skal bevæge sig i.

"Jeg kan bekræfte, at DR og jeg ikke er enige om den retning børneområdet skal bevæge sig i. Jeg har dog fuld tiltro til DR's måde at tænke indhold til børn på," siger hun til DR Kultur.

Faldende seertal på DR Ultra

Som omtalt på MediaWatch i dag, er DR's børnekanaler ramt af udfordringer med at fastholde unge seere, ligesom al flow tv døjer med.

Især DR Ultra har problemer. Kanalen for de store børn har mistet 39 pct. af sine seere i aldersgruppen fra første kvartal 2014 til første kvartal 2015. Det viser tal fra DR Medieforskning.

Kirstine Vinderskov afviser, at hendes beslutning om at stoppe har noget med vigende seertal at gøre.

Kanalredaktør for DR K, Flemming Hedegaard, bliver konstitueret kanalredaktør for de to børnekanaler, indtil en ny kanalredaktør er på plads.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her