MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
olav_skaaning_andersen.jpg

Her er fem af de største udfordringer for DR

Hvis DR's generaldirektør skal styre DR sikkert i land i et mediepolitisk hav i oprør, kræver det bl.a. mod til at åbne DR og sikre huset større folkelig opbakning, skriver Olav Skaaning Andersen.

Erik Nordahl 2014-version2.jpg

Debat: Her er det 6. public service-scenarie

Der mangler et rendyrket public service-scenarie blandt Public service-udvalgets fem bud på fremtidens medielandskab, skriver medieforsker Erik Nordahl Svendsen i dette debatindlæg.

Michael Dyrby_TV 2.jpg

5 amerikanske fejl danske medier kan lære af

En udmarvet lokaljournalistik og "for sjov"-dækning af præsidentkanditaten Donald Trump. Michael Dyrby destillerer en amerikansk valgkamp, som medierne også står tilbage som tabere i.

lisbeth knudsen.jpg

Medierne står ikke over domstolene

Politikens optryk af bogen "Syv år for PET" kan skade hele mediebranchens troværdighed. Der var ingen grund til at begå selvtægt i forhold til domstolene, skriver Lisbeth Knudsen.

Michael Dyrby_TV 2.jpg

Debat: 5 faste dogmer om DR

Politikerne er sat på hård mediepolitisk prøve, når næste medieaftale skal indgås, skriver Michael Dyrby, der her opridser fem overskrifter om DR, der driver, og komplicerer, debatten.

Erik Nordahl 2014-version2.jpg

Debat: I Ørskovs verden

Hvordan ville medielandskabet se ud i en verden uden statslig støtte til medierne? Den tanke udforsker medieforsker Erik Nordahl Svendsen i dette debatindlæg.

de correspondent2.jpg

9 tendenser du skal tage bestik af

Inddrag nye faggrupper, kend den sociale medieeksplosion - og kig på de unge. En gruppe mediefolk besøgte for nylig en række digitale startups. Få de vigtigste pointer fra turen her.

POLFOTO_47482052.jpg

Konstruktiv journalistik kan blive den nye normal

Medier skal kæmpe hårdere om brugernes opmærksomhed, og det vil skabe mere aktivistiske medier, der bliver mere løsningsorienterede, end vi er vant til, forudser adm. direktør for medievirksomheden Brain Gain Group.

POLFOTO_51874012.jpg

Lægger Netflix røgslør om live-sport?

Tidligere marktingdirektør i Discovery, Sandor Neumann, analyserer i dette debatindlæg Netflix' melding om, at streamingtjenesten vil holde sig fra rettigheder til live-sport.

POLFOTO_49758182.jpg

Debat: Nej, Apple og Sony skal ikke betale

Yousee og Stofa tjener penge på at gøre DR tilgængelig - det gør Apple og Sony ikke. Derfor bør de ikke betale retransmissionsgebyr, skriver Filip Wallberg i debatindlæg.

Ugebrevet_A4.jpg

Debat: Den digitale forståelse frøs fast

Danske mediehuse hænger fast i en gammel forståelse af digitale medier. De udnytter ikke mulighederne på de digitale platforme, skriver Jan Birkemose i dette debatindlæg.

Erik Nordahl 2014-version2.jpg

Debat: Hvor mange journalister?

Hvem har flest journalister ansat - de statslige medier eller de private medier? Debatten verserer, og Erik Nordahl Svendsen giver i dette debatindlæg sit indspark.

POLFOTO_40874751.jpg

Debat: Russisk roulette på Zetland

Zetlands betalingsmur åbner for solid, værdifuld eksponering, men samtidig er det umuligt at se bort fra den potentielle katastrofe, skriver Jan Birkemose i dette debatindlæg.