MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
RITZAU_60061524.jpg

Rapport udfordrer mediemarkedets vanetænkning

Google og Facebook banker de danske medier på annoncemarkedet, men presser også andre dele værdikæden, viser ny rapport, der lægger op til mere samarbejde - også med mediebureauer, skriver Finn Graversen, tidl. chef for Bureaubiz.

AndersBlauenfeldt_TV_2.jpg

Goddag mand, streaming

Anders Blauenfeldt, digital direktør på TV 2, mener, at ordet "streaming" giver anledning til begrebsforvirring, og giver i dette indlæg sit bud på en fælles brug af ordet.

claus sørensen profilfoto.jpg

Medieforlig skal klæde flere på til at lave tv

Næste medieforlig bør sætte penge af til at lære danskerne at bruge levende billeder og lyd på tv, skriver redaktør på Kanal Hovedstaden, der selv har et bud på at styrke borgerinddragelsen.

olav_skaaning_andersen.jpg

Her er fem af de største udfordringer for DR

Hvis DR's generaldirektør skal styre DR sikkert i land i et mediepolitisk hav i oprør, kræver det bl.a. mod til at åbne DR og sikre huset større folkelig opbakning, skriver Olav Skaaning Andersen.

Erik Nordahl 2014-version2.jpg

Debat: Her er det 6. public service-scenarie

Der mangler et rendyrket public service-scenarie blandt Public service-udvalgets fem bud på fremtidens medielandskab, skriver medieforsker Erik Nordahl Svendsen i dette debatindlæg.

Michael Dyrby_TV 2.jpg

5 amerikanske fejl danske medier kan lære af

En udmarvet lokaljournalistik og "for sjov"-dækning af præsidentkanditaten Donald Trump. Michael Dyrby destillerer en amerikansk valgkamp, som medierne også står tilbage som tabere i.

lisbeth knudsen.jpg

Medierne står ikke over domstolene

Politikens optryk af bogen "Syv år for PET" kan skade hele mediebranchens troværdighed. Der var ingen grund til at begå selvtægt i forhold til domstolene, skriver Lisbeth Knudsen.

Michael Dyrby_TV 2.jpg

Debat: 5 faste dogmer om DR

Politikerne er sat på hård mediepolitisk prøve, når næste medieaftale skal indgås, skriver Michael Dyrby, der her opridser fem overskrifter om DR, der driver, og komplicerer, debatten.

Erik Nordahl 2014-version2.jpg

Debat: I Ørskovs verden

Hvordan ville medielandskabet se ud i en verden uden statslig støtte til medierne? Den tanke udforsker medieforsker Erik Nordahl Svendsen i dette debatindlæg.

de correspondent2.jpg

9 tendenser du skal tage bestik af

Inddrag nye faggrupper, kend den sociale medieeksplosion - og kig på de unge. En gruppe mediefolk besøgte for nylig en række digitale startups. Få de vigtigste pointer fra turen her.

POLFOTO_47482052.jpg

Konstruktiv journalistik kan blive den nye normal

Medier skal kæmpe hårdere om brugernes opmærksomhed, og det vil skabe mere aktivistiske medier, der bliver mere løsningsorienterede, end vi er vant til, forudser adm. direktør for medievirksomheden Brain Gain Group.

POLFOTO_51874012.jpg

Lægger Netflix røgslør om live-sport?

Tidligere marktingdirektør i Discovery, Sandor Neumann, analyserer i dette debatindlæg Netflix' melding om, at streamingtjenesten vil holde sig fra rettigheder til live-sport.

POLFOTO_49758182.jpg

Debat: Nej, Apple og Sony skal ikke betale

Yousee og Stofa tjener penge på at gøre DR tilgængelig - det gør Apple og Sony ikke. Derfor bør de ikke betale retransmissionsgebyr, skriver Filip Wallberg i debatindlæg.