MediaWatch

Studie: Værktøj mod falske nyheder fungerer ikke

Et amerikansk studie viser, at Facebooks værktøj, som skal modarbejde falske nyheder, ikke virker efter hensigten. Det skriver det amerikanske medie Politico.

Facebook kan meget vel være ved at tabe kampen mod falske nyheder, som florerer på det sociale medie.

Det viser et amerikansk studie, der omfatter 7500 personer, skriver Politiken, som citerer mediet Politico.

For at modarbejde de såkaldte fake news, indførte Facebook et værktøj, som gør det muligt for brugerne af mediet at anmelde en historie, der ikke virker korrekt eller er misledende. Herefter faktatjekkes den pågældende historie af uafhængige eksperter.

Undersøgelsen viser dog, at det brugerne ikke i nævneværdig grad skelner til, om nyheden muligvis er falsk, selv om den er markeret med det symbol, der viser, at den er blevet faktatjekket og fundet "omstridt".

Det er det anerkendte og prestigefyldte amerikanske universitet Yale, som står bag studiet.

"Jeg tror, ​​at disse resultater tydeligt viser, at det er tvivlsomt, om det i sidste ende har en positiv effekt," udtaler psykologen David Rand, som er en af forskerne bag undersøgelsen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Information nedlægger stillinger i sparerunde, Børsen har langt om længe landet ny overenskomst, og MediaWatch har skudt gang i en serie om en række store danske annoncører. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste Medienyt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere