MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
COLOURBOX1451798.jpg

Russiske medier spreder falske nyheder om dyresex i Danmark

En falsk historie fra Rusland om, at Danmark er på vej til at tillade bordeller, hvor man kan have sex med dyr, har de seneste uger spredt sig til Hviderusland og Georgien.

AF RITZAU

Danmark er på vej til at tillade bordeller, hvor man lovligt kan dyrke sex med dyr.

Sådan lyder en falsk historie i en række russiske nyhedsmedier, der i de seneste uger har spredt sig til Hviderusland og Georgien. Det skriver Altinget og Politiken.

Det er EU's særlige enhed for modarbejdning af propaganda og fake news, East Stratcom, der har opdaget den falske historie. 

Her advarer man ifølge Altinget om, at bordelnyheden er den seneste i en række af misinformerende eller direkte falske historier, der har til formål at berette om "et moralsk forfald" i Europa.

Historien om de danske dyrebordeller tog form i begyndelsen af august.

Her skrev et mindre russisk medie, Kolokol Rossii, at danske myndigheder havde givet tilladelse til åbning af et dyrebordel i København.

Som illustration brugte mediet billedet af en hund klædt ud som en kvindelig prostitueret.

Samtidig citeres tidligere fødevareminister Dan Jørgensen (S) for at "sex med dyr er en borgerret beskyttet af den danske forfatning".

Historien har senere spredt sig til en række andre russiske medier. Den har dog ifølge East Stratcom ikke været omtalt i de store landsdækkende russiske nyhedsmedier.

I realiteten har dyresex siden 2015 været forbudt i Danmark. Her forbød SR-regeringen og daværende minister Dan Jørgensen samleje mellem mennesker og dyr.

Ifølge regeringen er fupartiklen et eksempel på intensiveret misinformation om Danmark.

  EU-kommissær vil nedsætte arbejdsgruppe for falske nyheder

  I maskinrummet i Natos kamp mod falske nyheder

  Facebook: Russiske konti købte 3000 reklamer under valgkamp  

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her