MediaWatch

Ytringsfrihedskommission skal se på falske nyheder

Kommission får bl.a. til opgave at definere, hvad er falske nyheder, hvordan de falske nyheder identificeres og komme med forslag til, hvordan problemet løses.

Inden sommerferien ventes regeringen at nedsætte en ytringsfrihedskommission, som skal se på falske nyheder og deres betydning for ytringsfriheden og debatten generelt, oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen over for Folketingets kulturudvalg ifølge Danske Medier.

Kommissionen får bl.a. til opgave at definere, hvad er falske nyheder, hvordan de falske nyheder identificeres og komme med forslag til, hvordan problemet løses.

Derimod vurderer Søren Pape Poulsen ikke, at det hensigtsmæssigt at ændre medieansvarsloven, så den også gælder sociale medier, sådan som Socialdemokratiets medieordfører Mogens Jensen har foreslået. Argumentet fra justitsministeren er, at en lovændring ikke giver mening, bl.a. fordi de sociale medier ikke selv udpeger en redaktør, men også fordi de større sociale medier ikke har hovedsæde i Danmark.

Kommissionen ventes ifølge justitsministeren at afslutte sit arbejde inden udgangen af 2018.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Medienyt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere