MediaWatch

Nyuddannede DJ-medlemmers startløn er faldet

På to år er startlønnen faldet med 2000 kr. i gennemsnit. for fagforbundets medlemmer, når de begynder i deres første arbejde.

Tine Johansen, næstformand i Dansk Journalistforbund. Foto: Flemming Leitorp/DJ

Den gennemsnitlige løn for et medlem af Dansk Journalistforbund, der begynder i sit første arbejde, lå i 2016 på 30.664 kr. om måneden uden pension. Det viser den seneste opgørelse over fagforbundets medlemmers løn, skriver Journalisten.

Det er 2000 kr. mindre end for to år siden, hvor startlønnen udgjorde 32.724 kr., og er nu på niveau med 2007, viser statistikken.

"Det er en kedelig tendens. Men det er ikke så overraskende, når man på nogle overenskomster har sat startlønnen ned med åbne øjne," siger Tine Johansen, næstformand i DJ, til Journalisten.

En række dagblade har sænket minimumslønnen med ca. 5000 kr. om måneden til omkring 25-26.000 kr. Det er blandt andet sket på Børsen, Jyllands-Posten og BT, skriver Journalisten. Det er dog stadig muligt for den enkelte medarbejder at forhandle sig til personlige tillæg.

Også inden for radio, tv, øvrige printmedier og kommunikation er startlønnen sænket markant, skriver Journalisten.

Undersøgelsen er baseret på dimittend-statistikken fra 140 nyuddannede DJ-medlemmer, hvilket er markant lavere end antallet af nyuddannede i branchen. Statistikken skal derfor læses med et vist forbehold, oplyser fagbladet.

Forsiden lige nu

Mr. TV kritiserer DR: I lever ikke op til Pippi-princip

DR varetager egne interesser frem for at agere lokomotiv for den samlede danske tv-branche, mener tidligere Yousee-direktør. DR-direktør afviser, at DR ikke samarbejder, men siger, at DR's rolle først og fremmest er at levere public service til alle danskere.

Ny formand for Medienævnet

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget et nyt Medienævn, og det betyder nye folk i hovedparten af stolene. Blandt andet formanden er nyudnævnt.

Seneste Medienyt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere