MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Tine Johansen 02- © Flemming Leitorp.jpg Tine Johansen, næstformand i Dansk Journalistforbund. Foto: Flemming Leitorp/DJ | Foto: Flemming Leitorp/DJ

Nyuddannede DJ-medlemmers startløn er faldet

På to år er startlønnen faldet med 2000 kr. i gennemsnit. for fagforbundets medlemmer, når de begynder i deres første arbejde.

AF

Den gennemsnitlige løn for et medlem af Dansk Journalistforbund, der begynder i sit første arbejde, lå i 2016 på 30.664 kr. om måneden uden pension. Det viser den seneste opgørelse over fagforbundets medlemmers løn, skriver Journalisten.

Det er 2000 kr. mindre end for to år siden, hvor startlønnen udgjorde 32.724 kr., og er nu på niveau med 2007, viser statistikken.

"Det er en kedelig tendens. Men det er ikke så overraskende, når man på nogle overenskomster har sat startlønnen ned med åbne øjne," siger Tine Johansen, næstformand i DJ, til Journalisten.

En række dagblade har sænket minimumslønnen med ca. 5000 kr. om måneden til omkring 25-26.000 kr. Det er blandt andet sket på Børsen, Jyllands-Posten og BT, skriver Journalisten. Det er dog stadig muligt for den enkelte medarbejder at forhandle sig til personlige tillæg.

Også inden for radio, tv, øvrige printmedier og kommunikation er startlønnen sænket markant, skriver Journalisten.

Undersøgelsen er baseret på dimittend-statistikken fra 140 nyuddannede DJ-medlemmer, hvilket er markant lavere end antallet af nyuddannede i branchen. Statistikken skal derfor læses med et vist forbehold, oplyser fagbladet.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her