MediaWatch

Statsministeriet mørklægger politiskolesag med omstridt regel

Mange dokumenter om politiskolesagen er blevet undtaget aktindsigt med henvisning til ministerbetjeningsreglen. DF vil have justitsministeren til at fjerne reglen.

Berlingske kan kun få aktindsigt i halvdelen af dokumenterne i sagen om placeringen af den nye politiskole. Den anden halvdel har Statsministeriet mørklagt. De fleste er undtaget med henvisning til den såkaldte ministerbetjeningsregel, som blev indført med den nye offentlighedslov, der trådte i kraft 1. januar 2014. Det skriver Berlingske.

Ifølge retsordfører Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti er det et problem, at Statsministeriet mørklægger dokumenter med henvisning til ministerbetjeningsreglen.

"Det er et meget stort antal sider, der er taget ud og undtaget fra indsigt. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er meget, meget kritisk indstillede over for ministerbetjeningsreglen, for den betyder jo reelt, at offentligheden har sværere ved at følge med i, hvad der foregår på den anden side af tæppet," siger Peter Kofod Poulsen til Berlingske, som vil have justitsministeren til at en til at fjerne reglen.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har tidligere varslet et opgør med offentlighedsloven. I et skriftligt svar til Berlingske skriver han, at regeringen i foråret vil evaluere offentlighedsloven og derefter forhandle en ny på plads.

Forsiden lige nu

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Seneste Medienyt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere