MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Cavling-pris.jpg

Cavling-formand afviser kritik af manglende Rose-nominering

Et rekordstort antal havde indstillet Flemming Rose til årets Cavling-pris, men han er ikke blandt de tre nominerede.

AF

84 personer havde indstillet tidligere kultur- og udlandsredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose til årets Cavling-pris. Alligevel var han ikke blandt de udvalgte, da Cavling-komiteen i går offentliggjorde nomineringerne, og det vækker kritik, skriver Journalisten.

Blandt indstillerne er journalist på Weekendavisen Klaus Wivel, som overfor fagbladet kalder forbigåelsen af Flemming Rose for en "fejl af dimensioner".

Formand for Cavling-komiteen, Ida Ebbensgaard, ønsker ikke at uddybe fravalget af Flemming Rose blandt årets nominerede.

"Det er jo hans (Klaus Wivels, red.) mening, og den er han velkommen til at have. Vi synes i Cavling-komiteen, at det er skønt, at folk vil debattere og har holdninger til journalistik. Sådan skal det gerne være, og vi sætter stor pris på de input, vi får," siger Ida Ebbensgaard til Journalisten.

Året nominerede

De tre kandidater til Cavling-prisen, der uddeles 6. januar, er dokumentarserien ”Moskeerne bag sløret”, som blev vist på TV 2. Bag udsendelserne står Dokumentarkompagniet i form af Martin Kjær Jensen og Irene Thyrri.

Derudover er Chris Kjær Jessen, Lars Nørgaard Pedersen og Michael Lund fra Berlingske nomineret for deres afdækning af kvælstofsagen, der blev bedre kendt under navnet gyllegate.

Tredje og sidste nominering gik til Informations serie "Vidnesbyrd" som Lærke Cramon, Sigrid Nygaard og Anna von Sperling står bag.

Her er de tre nominerede til Cavlingprisen  

Bog om Muhammed-tegner vinder svensk journalistpris  

Produktions-selskab vokser med rock'n'roll-tilgang  

Her er de nominerede til FUJ Priserne  

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her