MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_57731350.jpg

JP/Pol overvejer at gå til Højesteret i sag om PET-bog

Mediekoncernens advokat mener, at der skal kigges på sagen fra en anden juridisk vinkel, der kan tale for at få spørgsmålet prøvet ved Højesteret.

AF

Mens PET forbereder et saganslæg mod JP/Politikens Hus efter, gør mediekoncernen klar til at give svar på tiltale. Med medieansvarsloven i hånd mener Erik Kjær-Hansen, advokat for JP/Politikens Hus, at sagen om Politikens offentliggørelse af bogen "Syv år for PET" er principiel og handler om mere end et fogedforbud, skriver Finans.

Ifølge medieansvarsloven er det de enkelte chefredaktører og ikke udgiveren, JP/Politikens Hus, der har ansvaret for, hvad der bliver trykt i de enkelte publikationer. Det princip udfordres af Landsrettens afgørelse, mener advokten.

"Derfor overvejer vi nu også om at ansøge om at få lov til at kære sagen til Højesteret," siger Erik Kjær-Hansen til Finans.

Østre Landsret har godkendt afgørelsen i Københavns Byret, hvor der i starten af oktober blev nedlagt fogedforbud mod udgivelsen af "Syv år for PET". Bogen handler om Jakob Scharfs tid som PET-chef.

PET vil lægge sag an mod JP/Politikens Hus

JP/Pol finder kendelse i PET-sag "betænkelig"

PET-bog: Landsret godkender fogedforbud mod mediehus

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her