MediaWatch

S annoncerede dobbelt så meget som V i valgår

Socialdemokratiet sad tungt på annoncerne i duellen med Venstre om magten sidste år og var samtidig en større annoncør end flere store virksomheder.

Socialdemokratiet var den absolutte største annoncør blandt de politiske partier i valgåret 2015, skriver Berlingske.

I hele 2015 annoncerede Socialdemokratiet dobbelt så meget som Venstre, der indtager andenpladsen, viser tal fra Gallup Adfact. Socialdemokratiet købte annoncer for 75 mio. kr., mens Venstre brugte 37 mio. kr.

På tredje- og fjerdepladsen er Konservative og Liberal Alliance, der brugte hhv. 23,4 og 23,1 mio. kr. på annoncer i 2015. Modsat brugte Enhedslisten kun 1,9 mio. kr. eller godt 40 gange mindre end Socialdemokraterne.

Priserne er såkaldte listepriser og tager derfor ikke højde for rabatordninger og mængderabat.

Socialdemokratiet, som dengang var anført af daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt, var samtidig den 21. største annoncør i hele Danmark i 2015. Større end eksempelvis SAS, Yousee og McDonalds, skriver Berlingske.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Medienyt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere