MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_25518398.jpg

”Under Sandet” kom ud over rampen

Filmen ”Under Sandet” fik tre priser ved årets Bodiluddeling lørdag aften.

AF

Den danske film ”Under Sandet” instrueret af Martin Zandvliet vandt hele tre statuetter ved Bodilprisuddelingen (de danske filmkritikeres pris) i Bremen Teater i København lørdag aften. Det skriver Politiken.

Filmen om de tyske soldater, der var taget til fange, og som i sommeren 1945 blev sat til at rydde miner langs den jyske vestkyst, vandt både prisen: ”bedste film”, ”bedste mandlige hovedrolle”, der gik til Roland Møller, og ”bedste mandlinge birolle”, der gik til den tyske skuespiller Louis Hoffman.

”Under Sandet er et Spielbergsk Skagensmaleri med nerverne udenpå tøjet og hjertet oppe i halsen.” Sådan lød det fra juryen om den vindende film ”Under Sandet”, skriver Politiken.

Derudover fik Mille Lehfeldt årets Bodilpris for den ”bedste kvindelige hovedrolle” for sin rolle som Ellen i komedien ”Lang historie kort”. Trine Pallesen fik prisen som årets bedste kvindelige birolle for sin rolle i filmen:”Nøgle Hus Forbi” af Michael Noers.  Den 76-årige skuespillerinde Anna Karina fik årets Æresbodil for sine præstationer i internationale film. Bedste ikke-amerikanske film gik til ”Mommy” instrueret af Xavier Dolan. Bedste amerikanske film gik til ”Birdman” af Alejandro Gonzales Iñárritu. Bedste dokumentarfilm gik til ”The Man Who Saved The World” instrueret af Peter Anthony.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her