MediaWatch

BBC overvejer at nedbryde kanalbaseret struktur

BBC gør klar til at slå tv, radio og online sammen i ny kanalstruktur, der angiveligt bliver baseret på indhold.

Storbritanniens public service-kæmpe BBC lægger an til en større omstrukturering, der kan betyde et brud med den årtier gamle kanalbaserede struktur til fordel for en indholds- og publikumsbaseret opbygning. Det skriver The Telegraph.

Ifølge The Telegrapgh vil BBC's generaldirektør Lord Hall holde en tale inden påske, hvor han vil løfte sløret for BBC's planer, der angiveligt vil slå tv, radio og online sammen.

Opgøret skyldes dels at BBC vurderer, at teknologiudviklingen udvisker de traditionelle skillelinjer mellem de forskellige kanaler, dels vil BBC med en ny struktur baseret på indhold og publikum kunne reducere ledelseslaget og bidrage til at sænke omkostningerne med 550 mio. pund om året, skriver The Telegraph.

I stedet vil nye divisioner opstå såsom "BBC Entertain" og "BBC Inform". Sidstnævnte vil angiveligt bestå af BBC's nyhedstjenester og radiostationer såsom "Five Live".

BBC udtaler, at den ser på flere forskellige muligheder for at ændre strukturen.

"Alle ved, at vi ser på BBC's struktur for at sikre os, at vi står rustet til den digitale tidsalder. Der har allerede været mange spekulationer om vores fremtidige form, og der vil helst sikkert være mange flere, men når vi har noget at annoncere, gør vi det," udtaler en talsmand fra BBC ifølge The Telegraph.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Medienyt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere