MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_35717098.jpg Foto: Polfoto/DR/Per Arnesen/Arkiv

Borgerlige vælgere ser rødt på Danmark Radio

Størstedelen af danskerne ser DR's dramaserier som venstreorienterede. Det bør få alarmklokkerne til at ringe, mener DF.

AF

42 pct. af danskerne mener, at DR's dramserier er præget af centrum-venstreorienterede holdninger, viser en ny måling foretaget af Megafon, skriver Politiken.

Kun 3 pct. af de adspurgte anser serierne for at beskrive verden set til højre for midten, mens 18 pct. slet ikke mener, at dramaserierne er politiske. 34 pct. svarer "ved ikke".

"Dette bør jo få alarmklokkerne til at ringe hos Danmarks Radio. For det viser, at det ikke kun er politikere som mig, men også befolkningen, der oplever, at der er en slagside," siger Alex Ahrendtsen, Dansk Folkepartis kulturordfører.

Alex Ahrendtsen har indkaldt kulturminister Bertel Haarder (V) i samråd om sit syn på tidligere DR-dramachef Ingolf Gabolds udmeldinger om, at serien "1864" var et politisk projekt, der var møntet på Dansk Folkeparti.

DR’s nuværende dramachef, Piv Bernth, afviser, at dramaserierne har politisk slagside.

"At vi skulle favorisere en bestemt retning eller nogle bestemte synspunkter, er simpelthen langt ude," siger Piv Bernth til Politiken. Hun kalder Ingolff Gabolds påstand "totalt absurd" og usand.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her