MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_41159299.jpg Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

Ny plan for praktiksøgning er på plads

De relevante parter er blevet enige om en ny model for praktiksøgning for journalister. Modellen bliver taget i brug ved næste ansøgningsrunde.

AF

Efter stor debat om de journaliststuderendes praktiksøgningsmodel i efteråret er der nu aftalt en ny model for søgningen. Det skriver Journalisten.

Det er mediearbejdsgiverne, uddannelsesstederne og Danske Mediestuderende, der er blevet enige om den nye aftale, og i grove træk kommer forløbet til at mindre mere om et normalt ansøgnings- og ansættelsesforløb.

Køreplanen for den kommende praktiksøgning i april er skitseret på Dansk Journalistforbunds hjemmeside og ser sådan ud, at mediearbejdspladserne 11. april slår deres praktikantstillinger op. 12. april er der praktikmesse i Odense, hvor de studerende og praktikpladserne kan mødes. Herefter skriver de studerende ansøgninger, som medierne får mulighed for at læse 15. april.

Fra 18. april og fremefter må de studerende indgå aftaler med praktikstederne. Aftalerne bliver så meldt ind. 26. april afholdes så en såkaldt lille matchdag på Journalisthøjskolen for de studerende, der endnu ikke har fundet en praktikplads, og de praktiksteder, som endnu ikke har fundet en praktikant.

"Modellen er rigtig god, som den står her. Og hvis alle bruger den og holder sig til de rammer, vi sætter op, så tror jeg, det kommer til at fungere supergodt," siger Merete Lindstrøm, formand for Danske Mediestuderende, til Journalisten.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her