MediaWatch

Haarder slår til lyd for mere kultur og færre nyheder

Som et indspark i public service-debatten siger kulturministeren, at der efter hans mening er for mange nyheder og for lidt kultur.

Dansk Kunstnerråd har afholdt et arrangement som et led i den verserende public service-debat, og ved den lejlighed erklærede kulturminister Bertel Haarder (V) sin glæde for kultur. Det skriver Berlingske.

"Jeg har altid ment, at der var for mange nyheder og for lidt kultur. Der er jo ikke nok nyheder, og uvigtige nyheder kommer derfor til at fylde for meget. Kunst og kultur er derimod bestandigt og giver store oplevelser på mange planer," siger Bertel Haarder til Berlingske.

Udtalelsen faldt i forbindelse med arrangementet med Dansk Kunstnerråd. Her præsenterede rådet bl.a. Bertel Haarder for en række bud på en ny betegnelse for public service.

Det er en udløber af, at ministeren i august satte en kasse øl på højkant til den, der kunne finde på det bedste nye ord for public service. Dansk Kunstnerråd præsenterede i alt 30 skrevet på 30 ølflasker i en ølkasse.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Medienyt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere