MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
dommer.JPG

Pressenævnet bytter ud på tre pladser

Pressenævnet har skiftet ud i besætningen fra årsskiftet. Tidligere formand stopper, mens DR og TV 2 skifter rolle som medlem og stedfortræder.

AF

Da kalenderen for nylig skiftede fra 2015 til 2016, markerede det samtidig, at mandatet udløb for Pressenævnets medlemmer. Hovedparten af nævnets medlemmer har valgt at fortsætte i den kommende periode, som løber fra 1. januar 2016 til 31. december 2019. Det skriver Pressenævnet i en pressemeddelelse.

Tre medlemmer har valgt ikke at fortsætte og stoppede deres virke i Pressenævnet ved årsskiftet. Det gælder bl.a. tidligere formand, højesteretsdommer Jytte Scharling.

Hun afløses af en anden højesteretsdommer, Jens Kruse Mikkelsen, der bl.a. har en fortid i justitsministeriet.

"Jytte Scharling var formand for Pressenævnet fra 2007 til 2014 og var blandt andet med til at forenkle sproget i nævnets kendelser og få sat fokus på, at Pressenævnets kendelser bringes på en fremtrædende plads. Især sidstnævnte har haft stor betydning, da klagere, der får medhold i nævnet, vil kunne opleve, at de får offentlig oprejsning i forhold til de krænkelser, de har været udsat for fra mediernes side," lyder det i pressemeddelelsen.

Desuden har Marianne Druedahl valgt at trække sig fra Pressenævnet, hvor hun har siddet som repræsentant for offentligheden. Hun afløses af Marlene Borst Hansen, der er formand for Fora, et oplysningsforbund med fokus på læring og kreativitet i fællesskab.

Desuden har TV 2 og DR’s repræsentanter for de redaktionelle ledelser skiftet plads. Det betyder, at redaktionschef på TV 2, Hans Peter Blicher, indtræder som medlem, mens DR’s etikchef, Inger Bach, fremover bliver stedfortræder.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her