MediaWatch

Kønsbalancen halter i store danske mediehuse

De store danske mediehuse lever ikke op til egne mål om en ligelig kønsfordeling i ledelsen.

Selvom flere af de største danske mediehuse har erklærede mål om flere kvinder i ledelsen, halter kønsbalancen hos flere, skriver Finans.

Kun fem, bl.a. DR, TV 2 og Aller Media, har en ligelig kønsfordeling i ledelsen, viser en gennemgang, som Finans har foretaget. I otte mediehuse, bla. Egmont og Jysk Fynske Medier, er der ingen kvinder i hverken bestyrelsen eller direktionen.

"Derfor har vi bl.a. de sidste ti år benyttet os af en ekstern headhunter for at sikre, at vi får et bredt og relevant felt af kandidater," skriver Steen Riisgaard, bestyrelsesformand i Egmont, i en mail til Finans.

Ifølge JP/Politikens Hus's formand, Lars Munch, er problemet, at der ikke er en solid fødekæde for kvindelige bestyrelsesmedlemmer.

Forsiden lige nu

Få overblikket over chefskiftet på Børsen

Efter et lille halvt års ventetid blev det i går offentliggjort, hvem der skal udvikle erhvervsavisen Børsen fremover som ny topchef. Få overblikket over fakta, kommentarer og baggrund til skiftet her.

Bestsellersalget skuffer

Sæsonens store bøger sælger mindre end forventet ifølge flere forlag og forhandlere. Det har bl.a. ramt Gyldendal på økonomien.

Seneste Medienyt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere