MediaWatch

Medie: LA vil ændre i mediestøtten

DR skal slankes, mens Radio27syv og TV 2 skal privatiseres. Det mener Liberal Alliances medieordfører, der opfordrer til kraftige reformer af mediestøtten.

Hvis det står til Liberal Alliance, skal regeringen lave en plan, der sigter mod at afvikle mediestøtten på længere sigt, skriver Berlingske Business. Liberal Alliances medieordfører, Mette Bock, mener, at både Radio24syv og TV 2 skal privatiseres, mens hun gerne ser, at licensen til DR bliver afløst af en abonnementsordning.

Hun møder dog ikke opbakning fra sine kolleger på Christiansborg til mange af forslagene. Hverken De Konservative, Socialdemokraterne, Enhedslisten eller Dansk Folkeparti bakker op om helt at afvikle mediestøtten.

Til gengæld støtter Naser Khader, der er medieordfører for de Konservative, og Morten Marinus, som er medieordfører for Dansk Folkeparti, ideen om at privatisere TV 2, og de er også begge åbne for at lade Radio24syv konkurrere på kommercielle vilkår, når den nuværende kontrakt udløber.

Mogens Jensen, der er medieordfører for Socialdemokraterne, afviser, at licensen skal skæres ned, mens Søren Søndergaard fra Enhedslisten til gengæld ønsker sig, at licensen bliver krævet over skattebetalingen. Både de Konservative og Dansk Folkeparti ser dog positivt på et lavere budget til DR.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Medienyt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere