MediaWatch

Google klager over EU's rekordstore milliardbøde

Konkurrencekommissær Margrethe Vestager tildelte i juni en rekordstor bøde på 18 mia. kr. til it-kæmpen Google. Det udløser nu en klage til EU-Domstolen fra selskabet.

Google har mandag indbragt EU-Kommissionens afgørelse om en rekordstor milliardbøde for EU-Domstolen. Det oplyser en talsmand for domstolen.

Den amerikanske internetgigant fik en bøde på 18 mia. kr. for misbrug af sin dominerende stilling i søgninger på nettet.

Mandagens manøvre lægger op til et retsopgør mellem EU og Google, der kan vare flere år og gøre forholdet mellem dem endnu værre. Bøden blev uddelt af EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, i juni.

Den gigantiske søgemaskine misbrugte sin dominans i Danmark og en stribe andre EU-lande til at vise kunder hen til sin egen webshop, lød argumentet.

Trods Google beslutning om at klage over bøden, undslipper virksomheden den ikke endnu og skal derfor stadig i første omgang betale bøden. Den kan sættes ind på en lukket konto, indtil en endelig afgørelse er fundet.

/ritzau/AFP

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Information nedlægger stillinger i sparerunde, Børsen har langt om længe landet ny overenskomst, og MediaWatch har skudt gang i en serie om en række store danske annoncører. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere