MediaWatch

Google havner i stormvejr efter dokument om kønsforskelle

En medarbejder i Google er blevet genstand for opmærksomhed efter udtalelse om kvinders jobegenskaber.

Den internationale teknologigigant Google er kommet i søgelyset, efter et internt opslag på et diskussionsforum er lækket.

Opslaget er formuleret af en anonym mandlig softwareingeniør som en kommentar til firmaets ligestillingspolitik. Det har fundet vej til teknologimediet Gizmodo og er herfra blevet delt vidt og bredt på de sociale medier.

I opslaget skriver medarbejderen, at "biologiske årsager" er med til at forklare manglen på kvinder i teknologivirksomhedens ledelse.

"Mænd og kvinders evner er forskellige på grund af biologiske forskelle, og det kan måske forklare, hvorfor vi ikke ser en lige repræsentation af kvinder i teknologibranchen og i ledelse," lyder et uddrag af teksten.

I sit opslag skriver medarbejderen også, at det er biologisk bestemt, at mænd er bedre computerprogrammører end kvinder. Kvinder foretrækker i stedet job inden for "sociale og kunstneriske områder", lyder det i dokumentet.

Googles vicedirektør, Danielle Brown, har ifølge det franske nyhedsbureau AFP taget afstand fra det lækkede dokument.

"Det er ikke en holdning, som jeg eller firmaet støtter, promoverer eller opfordrer til," siger hun.

Google: Ukorrekte synspunkter

Vicedirektøren kalder synspunkterne i dokumentet ukorrekte. Hun siger, at diversitet og inklusion er vigtig, for at en virksomhed kan få succes.

"At forandre en kultur er hårdt, og det er ofte ukomfortabelt," siger hun.

Danielle Brown understreger dog også, at der skal være plads til forskellige holdninger i virksomheden, og at det er uvist, om forfatteren af dokumentet risikerer sit job.

I øjeblikket er 69 pct. af medarbejderne i Google mænd. Kigger man isoleret på teknologijob i virksomheden er det 80 pct..I den konkurrerende virksomhed Apple er 30 pct. kvinder.

Opmærksomheden mod Google kommer, efter at en række af kvinder er gået ud i offentligheden og har fortalt om kønsdiskrimination i de teknologibaserede virksomheder i Silicon Valley i USA.

Det har blandt andet kostet Uber-chef Travis Kalanick jobbet, da han efter pres fra Ubers investorer måtte gå af, for at der kunne ryddes op i en dårlig kultur i virksomheden.

/ritzau/

Forsiden lige nu

"Vi er pivstolte over DR3"

JULESTAFET 2017. Paradise Papers og Panama Papers var årets store historier, som viser, hvad globalt journalistisk samarbejde kan udrette, mener DR's mediedirektør Henriette Marienlund, der peger på de kommende medieforhandlinger, som værende næste års cliffhanger.

Dagens Byggeri bliver 100 pct. digitalt

Fagudgivelsen Dagens Byggeri, som FBG Medier står bag, bliver lagt om til et rent digitalt foretagende. Sidste trykte udgave af magasinet er netop sendt på gaden.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere