MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
Google iw.jpg Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

Google undgår fransk milliardbøde for skattesvig

De franske skattemyndigheder taber sag mod Google om skattekrav på over 8 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Internetgiganten Google har været involveret i en række stridigheder med europæiske myndigheder, men blev onsdag frifundet af en fransk domstol i en sag om skatteundvigelse.

Det skriver Financial Times.

"Det irske selskab Google Ireland Limited er ikke skattepligtigt i Frankrig for perioden 2005 til 2010," konkluderede den franske domstol i sagen.

De franske skattemyndigheder havde krævet 1,12 mia. euro (8,3 mia. kr.) i restskat fra Google, men selskabets brug af et irsk datterselskab var altså ikke ulovlig ifølge domstolen.

Afgørelsen vil være en stor skuffelse for de franske skattemyndigheder, som havde ventet en ekstrafortjeneste fra søgegiganten. Google betalte sidste år 130 mio. pund (1,1 mia. kr.) i et forlig med den britiske stat, hvilket fik den daværende franske finansminister, Michael Sapin, til at love en "meget større" betaling til Frankrig.

Afgørelsen vil være en stor lettelse for Google, som sidste måned blev pålagt en bøde på 2,4 mia. euro (17,8 mia kr.) af EU-Kommissionen for at misbruge sin dominans indenfor internetsøgninger. Bøden var kulminationen på en syvårig efterforskning, som konkluderede, at Google gav en ulovlig fordel til sin egen online shoppingservice.

/ritzau/FINANS

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her