MediaWatch

Atlas kommer i mål med crowdfunding-kampagne

Netmediet har rejst en kvart million gennem crowdfunding og afværger dermed truende lukning.

Netmediet Atlas har været tæt på en lukning, men en crowdfunding-kampagne er nu endt succesfuldt. Det skriver Journalisten.

Målet var at rejse 250.000 kr., og det mål blev nået inden deadline i dag. Chefredaktør Kristoffer Granov fortæller til Journalisten, at de økonomiske trængsler kommer af, at Atlas i april fik at vide, at netmediet ikke får udbetalt en rate på 457.000 kr. i innovationsstøtte, som uddeles af Medienævnet.

Forklaringen lød, at Atlas ikke levede op til de forudsætninger, som var beskrevet i ansøgningen om innovationsstøtte, blandt andet nedsættelse af et advisory board. Og den melding truede altså Atlas med en lukning.

Den nye kapitalindsprøjtning på lidt over 250.000 kr. sikrer ifølge chefredaktøren overlevelse i et halvt års tid. Finansieringen skal fremover komme fra flere forskellige kilder.

"Arrangementer, undervisning, annoncer, kurser og et mere strategisk fokus på vores medlemmer. Den seneste måned har også vist, at der er andre områder, hvor vi kan tjene penge på vores journalistiske produkt uden at gå på kompromis med indholdet. Vi har dog også sagt nej til nogle halv-korrupte advertorial-kampagner den sidste måned," siger Kristoffer Granov til Journalisten.

Forsiden lige nu

Få overblikket over chefskiftet på Børsen

Efter et lille halvt års ventetid blev det i går offentliggjort, hvem der skal udvikle erhvervsavisen Børsen fremover som ny topchef. Få overblikket over fakta, kommentarer og baggrund til skiftet her.

Bestsellersalget skuffer

Sæsonens store bøger sælger mindre end forventet ifølge flere forlag og forhandlere. Det har bl.a. ramt Gyldendal på økonomien.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere