MediaWatch

Tidligere ansat anklager Snapchat for sminkede brugertal

Et sagsanlæg fra en tidligere ansat sætter spørgsmålstegn ved ægtheden af Snapchats vækst- og brugertal forud for selskabets børnotering.

Snap Inc., selskabet bag den populære billedapp Snapchat, forsvarer sig i øjeblikket mod anklager fra en tidligere ansat, som hævder, at Snap har overdrevet mængden af brugere.

Det skriver Financial Times.

Anklagen fra den tidligere medarbejder, Anthony Pompliano, går på, at Snap oppustede flere vigtige parametre inden selskabets børsnotering sidste måned. Han hævder samtidig, at han blev fyret efter bare tre uger, da han spurgte ind til tallene.

"Snapchats ledelse så Hr. Pompliano som en forhindring for deres planlagte børsnotering, da han nægtede at vende det blinde øje til Snapchats vildledende tal. Faktisk vurderede Snapchat meget præcist, at Hr. Pompliano ville sladre," skriver Anthony Pomplianos advokater i klageskriften.

Ifølge Pompliano fortalte Snap om tocifrede vækstrater på månedlig basis og om 100 mio. aktive brugere, da selskabet headhuntede ham fra Facebook. Da han tilsluttede sig Snap, opdagede han angiveligt, at begge tal var falske.

Da Pompliano konfronterede billedappens stifter og topchef, Evan Spiegel, med de oppustede tal, skulle han angiveligt have sagt, at det ikke er en "big deal".

Snapchat benægter dog alle anklager.

"Det simple faktum er, at han ved prævist ingenting omkring Snaps nuværende parametre. Både han og hans advokater, for at være direkte, finder bare på ting. Derfor har Snap ingenting at skjule, især nu hvor det er et offentlig firma," skriver Snaps advokater i en indberetning.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere