MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
InstantArticles.jpg Foto: PR/Facebook

Danske Medier: Facebook-sider bør tilmeldes Pressenævnet

Selvom de private mediers interesseorganisation ikke har en officiel anbefaling, opfordrer Danske Medier medlemmerne til at tilmelde deres Facebook-sider de presseetiske regler.

AF

Danske Medier vil anbefale sine medlemmer, at sider på Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat med redaktionelt indhold tilmeldes Pressenævnet. Det skriver Journalisten.

Danske Medier har endnu ikke en officiel anbefaling på området, men inden for få dage vil organisationen sende en orientering om problemstillingen til sine medlemmer, fortæller chefjurist hos Danske Medier, Holger Rosendal.

"Hvis der er tale om redaktionelt indhold på Facebook-undersiden, så mener vi, at det er en god idé at anmelde Facebook-undersiden til Pressenævnet," siger Holger Rosendal til Journalisten.

Mens hovedparten af de danske nyhedsmedier har tilmeldt egne, klassiske udgivelser som print- og netavis, så har mange endnu ikke tilmeldt deres Facebook-sider. Det betyder, at medierne på Facebook ikke er underlagt de vejledende presseetiske regler, og at læserne derfor heller ikke kan får behandlet en klage over mediernes indhold på Facebook i Pressenævnet.

Børsen, DR og Sjællandske Medier er i dag blandt de medier, der har tilmeldt deres Facebook-plads, mens medier som Berlingske, Politiken og Information ikke har - og vil være sikre på konsekvenserne, før de gør det, skriver Journalisten.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her