MediaWatch

Altinget henter ny chefredaktør fra Politiken

Jakob Nielsen skifter Politiken ud med Altinget, hvor han afløser stifter Rasmus Nielsen på posten som chefredaktør.

Jakob Nielsen bliver 1. maj chefredaktør for Altinget.
1. maj får Altinget ny chefredaktør, når Jakob Nielsen sætter sig i stolen. Det oplyser Altinget i en pressemeddelelse.

Den nye chefredaktør kommer fra en stilling som digital redaktionschef og lederskribent på Politiken, som han har arbejdet for i forskellige stillinger siden slutningen af 1990'erne.

Jakob Nielsen afløser Altingets stifter og adm. direktør, Rasmus Nielsen, på posten som chefredaktør. Rasmus Nielsen vil fremover fokusere på Altingets strategiske og forretningsmæssige udvikling, mens det redaktionelle ansvar bliver lagt i hænderne på Jakob Nielsen.

"Politik har været omdrejningspunktet for min karriere. Samtidig er jeg meget optaget af at skabe digital fornyelse. Udviklingen på det felt kommer kun til at gå hurtigere, og her står Altinget i en meget stærk position. Jeg glæder mig til at modernisere den politiske journalistik sammen med det stærke hold af journalister på Altinget," udtaler Jakob Nielsen i pressemeddelelsen.

Skal løfte journalistikken

Rasmus Nielsen mener, at den nye chefredaktør "vil kunne tilføre Altinget yderligere redaktionel flyvehøjde."

"Jakob får til opgave at løfte vores journalistik – både den meget læste gratisforside til en bred offentlighed og de mange abonnementsbaserede fagportaler til professionelle. Vi skal fortsætte den grundige dækning i detaljen og styrke dækningen af de brede dagsordener i konkurrence med andre," udtaler Rasmus Nielsen i meddelelsen.

Fra det øverste redaktionelle lag i Altinget forsvandt tidligere på året redaktionschef Anders Jerking. Han blev i februar præsenteret som nye chefredaktør for Politiken Nicher.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere