MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
berlingske_tryk.jpg

Mand dømt for at tilskynde til vold på Berlingskes Facebook-side

Det koster en mand en dom på 60 dages betinget fængsel at have tilskyndet til en forbrydelse mod den radikale politiker Zenia Stampe på Berlingskes Facebook-profil.

AF

En 30-årig mand er blevet idømt en betinget fængelsstraf for offentligt at tilskynde til en forbrydelse via en kommentar på Berlingskes facebookside, skriver Berlingske.

Kommentaren blev skrevet under en Berlingske-artikel, som avisen havde delt på sin Facebook-profil i sensommeren 2016, og som omhandlede den radikale folketingspolitiker Zenia Stampe.

"Der var et opslag om Zenia Stampe på Berlingskes Facebook-side, og i en kommentar til den tråd har han skrevet noget i retning af, at hun (Zenia Stampe, red.) skulle skydes. Jeg kan ikke huske den præcise formulering, men den var fulgt af en sur ikon-smiley og et symbol med en pistol, der var rettet mod smileyen," siger Pernille Moesborg, anklager hos Sydøstjyllands Politi, til Berlingske.

Kommentaren blev efterfølgende anmeldt af en borger til Sydøstjyllands Politi, og nu har Retten i Horsens altså afsagt dom. Den lyder på 60 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste for at tilskynde til en forbrydelse. Retten frikendte manden for at have fremsat en trussel, da det ikke lå i kommentaren, at han selv ville udøve vold mod politikeren.

Den 30-årige modtog dommen.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her