MediaWatch

Facebook for retten i Tyskland

Syrisk flygtning mødes med Facebook i retten i Tyskland. Sagens kerne er spredning af falske nyheder via det sociale medie.

6. februar mødes det sociale medie med en syrisk flygtning i retten i Bayern. Det skriver Politiken.

Sagens hovedperson er Anas Modamani. Han kom som flygtning til Tyskland i 2015. Kort efter hans ankomst besøgte Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, det asylcenter, som Anas Modamani boede på. Her tog han en selfie med forbundskansleren, og billedet blev siden delt vidt og bredt.

Anas Modamani er efterfølgende fejlagtigt blevet beskyldt for at være én af bagmændene bag terrorangrebet i Bruxelles i 2016 og for at have sat ild til en hjemløs i Berlin. Ingen af delene har hold i virkeligheden. Imidlertid er falske nyheder om sagerne og Anas Modamanis tilknytning til dem blevet spredt via Facebook.

"Anas Modamani slår igen for sine rettigheder, så ingen person længere kan bagvaske ham eller anklage ham for forbrydelser," siger han advokat Chan-jo Jun ifølge Politiken i en video.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Politikens Lokalaviser skal finde ny direktør efter kvaler på det svenske marked, flere medlemmer af Nordjyske Mediers bestyrelse stopper, og støttekroner regnede ned over branchen. Kom med på rundtur i ugens gang i mediebranchen.

Liberale EU-politikere varsler kamp mod fake news

Journalist og europaparlamentariker Morten Løkkegaard har stået i spidsen for den første politik til bekæmpelse af fake news for de liberale EU-politikere, der bl.a. vil kæmpe for bedre støttemuligheder til den uafhængige, undersøgende journalistik.

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere