MediaWatch

Medie: Buzzfeed vil få 1 milliard mere fra NBC-ejer

Kilde fortæller Bloomberg News, at ejeren af tv-sattionen NBC vil forboble sin investering i Buzzfeed.

Tv-koncernen NBCUniversal, der ejer NBC, gør klar til at fordoble sin indsats i netmediet Buzzfeed. NBCUniversal er således på nippet til at investere yderligere 200 mio. dollars, svarende til 1,3 mia. kr., i netmediet, siger en kilde tæt på sagen til Bloomberg News.

Investeringen vil være NBC-ejerens anden i Buzzfeed siden sidste år, hvor NBCUniversal foretog to investeringer på 200 mio. dollars i Buzzfeed og Vox Media, udgiveren af The Verge og Recode. Ifølge kilden vil den forestående investering værdisætte Buzzfeed til 1,7 mia. dollars.

Video-indhold fylder stadigt mere i Buzzfeeds strategi, og topchef Jonah Peretti har tidligere udtalt, at han ønsker, at Buzzfeed en dag skal producere tv-programmer. Set i det lys giver NBCUniversals investering god mening, idet tv-koncernen selv er på udkig efter indhold, der kan tiltrække de yngre seere.

Faktisk har de to selskaber allerede delt indhold. Det skete under sommerens OL, hvor et 12 mand stort hold bestående af folk fra Buzzfeeds videoafdeling havde ansvaret for NBC's indsats på de sociale medier.

Forsiden lige nu

Seneste Web & Mobil

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere