MediaWatch Logo Top
Log ind
ANNONCE
POLFOTO_49587464.jpg Foto: Richard Vogel/AP/Polfoto/Arkiv

Medie: Buzzfeed vil få 1 milliard mere fra NBC-ejer

Kilde fortæller Bloomberg News, at ejeren af tv-sattionen NBC vil forboble sin investering i Buzzfeed.

AF

Tv-koncernen NBCUniversal, der ejer NBC, gør klar til at fordoble sin indsats i netmediet Buzzfeed. NBCUniversal er således på nippet til at investere yderligere 200 mio. dollars, svarende til 1,3 mia. kr., i netmediet, siger en kilde tæt på sagen til Bloomberg News.

Investeringen vil være NBC-ejerens anden i Buzzfeed siden sidste år, hvor NBCUniversal foretog to investeringer på 200 mio. dollars i Buzzfeed og Vox Media, udgiveren af The Verge og Recode. Ifølge kilden vil den forestående investering værdisætte Buzzfeed til 1,7 mia. dollars.

Video-indhold fylder stadigt mere i Buzzfeeds strategi, og topchef Jonah Peretti har tidligere udtalt, at han ønsker, at Buzzfeed en dag skal producere tv-programmer. Set i det lys giver NBCUniversals investering god mening, idet tv-koncernen selv er på udkig efter indhold, der kan tiltrække de yngre seere.

Faktisk har de to selskaber allerede delt indhold. Det skete under sommerens OL, hvor et 12 mand stort hold bestående af folk fra Buzzfeeds videoafdeling havde ansvaret for NBC's indsats på de sociale medier.

Modtag nyhedsbrev fra MediaWatch gratis
Velkommen til debatten
Når du kommenterer, accepterer du debatreglerne på MediaWatch
Har du spørgsmål? Find svaret her